hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szaka István ma este debütál a WSB-ben!

A Bocskai emlékverseny kétszeres győztese, Szaka István még nem töltötte be huszadik életévét, de az egyik legfiatalabb versenyzőként lehetőséget kap a World Series Boxing (továbbiakban „WSB”) szombati meccsén a Croatian Knights horvát franchise színeiben. A horvát WSB csapat a French Fighting Roosters francia együttes ellen szerepel szombaton este 21:00-tól Párizsban, és az 52 kilósok párharcában Szaka is bemutatkozhat.

A WSB küzdelmeit az AIBA még 2010-ben indította el, és a sikeres félprofi liga jelenleg a nyolcadik évadánál tart. A hetedik hétvégén a Croatian Knights lehetőséget ad a magyar bajnoki címvédő Szaka Istvánnak, hogy bizonyítsa dinamikus ökölvívása, valamint fizikai felkészültsége a hosszabb, ötmenetes küzdelmekben is kifizetődő már.

A Ferencváros kiválóságának ellenfele a 25 éves francia Abdelhafid Benaicha lesz, aki 2016-ban francia bajnoki címet szerzett, és 10 éves tapasztalata van a sportágunkban. Eddigi egyetlen WSB mérkőzését elveszítette az angol William Cawley ellen tavaly májusban, de a már profi karrierrel is rendelkező gall ökölvívó egyelőre rutinosabb a hosszabb ötmenetes küzdelmekben, mint hazai vetélytársa. Benaicha korábban egyetlen magyarral találkozott karrierje során, 2013-ban egy nemzetközi tornán Kalucza Norberttől szenvedett vereséget.

A France Fighting Roosters – Croatian Knights WSB mérkőzés élőben a World Series Boxing Facebook oldalán nézhető szombaton este 21:00-tól az alábbi linken:

https://www.facebook.com/WSB.Boxing/

Mi mást is kívánhatnánk Szaka Istvánnak, mint hogy hajrá Magyarország, hajrá magyar boksz!!!

Közelgő események