hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Who is Who? Kik a magyarok első ellenfelei az ökölvívó vb-n

A hamburgi ökölvívó világbajnokság sorsolásán naurui, olasz és ukrán ellenfelet kaptak a magyar versenyzők. A mérkőzésekre 25-én pénteken kerül sor: a délutáni programban Harcsa a 7. pár, az esti programban Kovács a 7., Hámori pedig a 11. pár.

64 kg Kovács Richárd – Colan Caleb (naurui), győzelme esetén Kovácsra az első fordulóban erőnyerő mongol Chinzorig Baatarsukh vár.

75 kg Harcsa Zoltán – Salvatore Cavallaro (olasz), Harcsa esetleges győzelme esetén a következő ellenfele az olimpai bajnok, a vb-n első számú kiemelt kubai Arien Lopez , aki Rióban kiütötte a magyar versenyzőt.

91 kg Hámori Ádám – Ramazan Muslimov (ukrán), győzelme esetén Hámori következő ellenfele a Rióban olimpiai bronzérmes és az előző vb-n ezüstérmes kubai Erislandy Savon.

Kik is az ellenfelek?

Colan Caleb (naurui)

Októberben lesz 28 éves, csekély a nemzetközi tapasztalata, élete első világbajnokságára készül, ugyanúgy mint Kovács. Idén az Óceánia-bajnokság 2. helyezettje.

Salvatore Cavallaro (olasz)

A cataniai Cavallaro 1995. augusztus 1-én született. Kilenc éve foglalkozik az ökölvívással, s eddig alig több mint 100 meccset jegyzett, de 16 éves kora óta járja a nemzetközi tornákat. Edzője Giovanni Cavallaro.

Idén a harkivi Eb-n bronzérmes volt Harcsa Zoltánhoz hasonlóan. 2017-ben a dublini tornát megnyerte és az U-22 Eb-n 5. helyezett lett.
Az előző Vb-n Dohában csak egy meccse volt. 2015-ben is Európa-bajnoki bronzérmes volt. 2015-ben a WSB-ben szerepelt. Pályafutása során 2012-ben találkozott eddigi egyetlen magyar ellenfelével, Kovács Pállal, akit a 81 kg-ban le is győzött egy magyar-olasz mérkőzésen.
2011-ben indult a keszthelyi junior Eb-n, majd abban az évben a junior vb-n bronzérmes volt.

Ramazan Muslimov (ukrán)

1995. április 18-án született Harkivban, ott is él. Eddigi 151 mérkőzéséből 125-ször győzött. Tíz éve foglalkozik az ökölvívással. Az idei, számára hazai, harkivi Eb-n a csalódást jelentő 7. helyen végzett. Ebben az évben az ukrán bajnokságot sem nyerte meg, bár döntős volt. Az U-22-es Eb fináléjában szintén ezüstérmes. 2013-ban az ifjúsági Európa-bajnokságon is ezüstérmes. 2011-ben a keszthelyi junior Európa-bajnokság bronzérmese, magyar öklözővel eddig még nem találkozott.

Közelgő események