hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Tovább folytatódik a megkezdett munka! – Összefoglaló a szövetség beszámoló közgyűléséről

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség közgyűlése ismét összeült, hogy értékelje az elmúlt év eredményét és kijelölje a további útvonalat.

Március utolsó előtti szombatján tartotta szövetségünk éves beszámoló közgyűlését a Danubius Hotel Arénában. Az ülés a 2017-es esztendőre való visszatekintéssel kezdődött. A lassan napra pontosan egy éve megválasztott új elnök, Erdei Zsolt keze alatt rengeteg változás történt, amelyek előremozdították szeretett sportágunk szekerét, de ahogy az elnök úr bevezető beszédében összefoglalta, a jelentős sporteredmények és érmek továbbra is váratnak magukra.

Ahogy az elnök úr beszámolójából is kiderült, az elért eredmények, újonnan létrehívott programok nem csak az ő érdemei, egy egész csapat dolgozik együtt, vállvetve azon, hogy a hazai ökölvívás újra a régi fényében tündököljön. Szövetségünk 2017-ben 622 versenyzőt igazolt, és sikerült 15 új egyesülettel bővíteni a klublétszámot, így napjainkban az egy évvel ezelőtti 173 helyett 188 klub áll nyitva minden ökölvívást szerető ember előtt. Ugyanakkor Erdei Zsolt elmondta, hogy ez a szám még mindig kevés, minden eszközzel dolgoznunk kell a versenyzőszám növelésén.

Edző nélkül nincs tanítvány és fordítva, éppen ezért 2018-ban is folytatódnak azok az ösztönzőprogramok, amelyek segítségével megfelelő módon tudjuk biztosítani, hogy a trénerek mind szakmailag mind anyagilag megbecsülésnek örvendjenek.

A hazai megmérettetések színvonalának, rangjának emelése idén is prioritást élvez, szövetségünk mindent megtesz, hogy versenyzőink egyre több viadalon nemzetközileg is ismert öklözők között bizonyíthassanak, fejlődhessenek. Ehhez elengedhetetlen a jó bírói közreműködés, ezért megemelt díjazás és letisztázott, világos elvárások segítik a közös a munkát és az ez irányú előre lépést is.

A tehetséges tanítványoknak, a jövő bajnokainak a pályán tartása kulcsfontosságú a sikeres működéshez, idén is kiemelt szerepet kap az ifjú bokszolópalánták minden irányú szubvenciója, a Sport XXI., a Bajnok, a Héraklész, a Csillagprogram, mind ennek a célnak megfelelően végzi tevékenységét.

Az éppen csak szárnyaikat bontogató kiválóságok mellett nem feledkezhetünk el a már a felnőttek között vitézkedő, ott eredményes versenyzőkről, így az ő támogatásuk, ösztöndíjakban részesítésük is prioritást élvez szövetségünk munkájában.

Legfőbb célkitűzésünk még mindig az, hogy a boksz mindenkié legyen, ezért idén is nagy figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok edzésére, társadalmi integrálására.

A magyarországi akadémiák felülvizsgálása és újrapozicionálása mellett (két akadémia maradt folyamatos kontroll mellett) elnökünk közbenjárásának köszönhetően Erdélyben is nyílik egy ökölvívó oktatási központ, ahol az ottani magyar gyerekek fejlesztése lesz a fókuszban.

A hivatásos tagozat közgyűlése is az elmúlt héten zajlott. Az elnök úr beszámolt az ott történt eseményekről is. A hivatásos tagozat a jövőben a Magyar Ökölvívó Szakszövetség által biztosít irodában folytatja munkáját. Ezen felül a hivatásos tagozat kérte a szövetségtől, hogy a tagozat vezetője legyen elnökségi tag és a közgyűlésben is kapjanak helyet a hivatásos tagozat tagjai. Ezen felül a bizottságokba is szeretnének tagokat delegálni. Erdei Zsolt szeretné, ha a jövőben a hivatásos és az amatőr tagozat szimbiózisban tudna működni, az elnök úr fő törekvése a széthúzás megszüntetése. A fenti kérdésekről a következő elnökségi ülés dönt majd.

A közgyűlés sikeresen és eredményesen elvégezte a feladatát, a tagok a közgyűlési pontokat változtatás nélkül elfogadták.

Az éves beszámoló közgyűlés végeztével az elnökség kezdte meg ülését. Az elnökségnek egy kiemelt pontja volt, mégpedig az, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség lehetőséget kapott a világszövetségtől (AIBA) az Ifjúsági Világbajnokság megrendezésére. A világbajnokság helyszíne egyelőre nem végleges, a tervezett időpontja pedig augusztus 22-től 31-ig. A megrendezéssel kapcsolatban a szakszövetség most kezdi meg a szervezést.

Összegezve a mai délelőttöt: még két évünk van a 2020-as tokiói olimpiáig, és továbbra is az a célunk, hogy éremmel jöjjünk haza a felkelő nap országából, és hogy bebizonyítsuk, jó úton járunk, hiszen mottónk változatlanul az, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyar boksz!!!

 

 

Közelgő események