hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fesztivál Kupa – Suncity Pofonparti 2017 – összefoglaló egy sikeres visszatérésről

Több mint 15 év után újra Fesztivál Kupán szurkolhatott az ökölvívást kedvelő szegedi közönség. A nagy múltra visszatekintő rendezvényt a Boxvilág Se és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség közös szervezésben élesztette újra a Tisza partján, a hagyományostól eltérően új köntösbe öltöztetve.

A szervezők nem a közönséget próbálták meg becsalogatni egy sportcsarnokba, hanem kivitték a rendezvényt az emberek közé. A Móra Ferenc Múzeum előtti tér pedig ideális helyszínnek bizonyult, hiszen az egész napos eseményen hozzávetőleg 15000 ember látta az öklözőket. Mindezen túl az élő közvetítésnek köszönhetően a kilátogatók mellett jelentős nézettséget produkált a rendezvény a képernyők előtt is.

A sportesemény jelentőségét az is mutatja, hogy az Ökölvívó szövetség komoly szakmai stábbal érkezett, hiszen a Kupa teljes ideje alatt jelen volt Erdei Zsolt elnök, Gedó György olimpiai bajnok – szakfelügyelő, Nagy Anett operatív igazgató – főtitkár, Dr. Kovács László stratégiai menedzser, Dobrádi Zsolt sportszakmai menedzser, Kovács Mária a női szakág vezetője, Lukács Adorján országos régió-koordinátor, Ancsin Katalin a női utánpótlás válogatottak vezetője, Wida József a Madárfészek Ökövívó Akadémia elnöke. Szeged várost Joób Márton a sportbizottság elnöke képviselte, aki egyben meg is nyitotta a Fesztivál Kupát.

A délután folyamán az utánpótlás versenyzőké volt a fő szerep a Suncity pofonparti keretében. A Pofonpartin 23 egyesület 101 versenyzője vett részt. A hazai bokszolók mellett román, szerb és orosz bokszolók is szorítóba léptek. Az esti programban pedig igen rangos presztízs és válogató mérkőzéseket láthattak a kilátogatók, ahol az U22-es és az elit válogatott tagjai csaptak össze. Olyan öklözőket láthattak a szorítóban, mint Gálos Roland ifjúsági Európa-bajnok, aki jelenleg a Bundesligában játszik, Virban Gábor EB bronzérmes, Csóka Nándor EB bronzérmes, Szaka István junior EB II helyezett.

 

Fesztivál Kupa eredmények:

69kg Budai Vivien KSI – Horog Tímea HRB 3:0 p.gy

52kg Virban Mártin MMA – Szaka István MMA 2:1 p.gy

56kg Virbán Gábor MMA – Csóka Nándor MMF 2:1 p.gy

60kg Gálos Roland MFB – Könnyű Róbert ESI AB 3.m.

69kg Hankó Kálmán KSI – Cservenka Róbert MMA 3:0 p.gy

69kg Kozák László MMA – Gál Konrád SZB 3:0 p.gy

75kg Árpád Viktor MMA – Isaac Oroyowve SZB 2:1 p.gy

91+kg Berki Károly HRB – Tarnóczai Mihály KSI 3:0 p.gy

A szegedi Boxvilág Se versenyzői közül heten tudtak kesztyűt húzni a nap folyamán. Mindannyian remekül helyt álltak a hazai közönség előtt és többségében sikeresen is hagyták el a szorítót jó ellenfeleket legyőzve.

Szuknai Zsuzsanna az esemény egyik főszervezője elmondta, hogy jövőre az eseményt több ország részvételével és kétnapos nemzetközi tornává szeretnék tenni. Az terveket természetesen a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is támogatja és örömmel várjuk a sikeres esemény folytatását!

Az esemény képeit a Boxvilág Ökölvívóképző Sportegyesület hivatalos Facebook oldalán találják, kattintsanak a linkre:

Boxvilág Ökölvívóképző Sportegyesület hivatalos Facebook oldala – fotógaléria

A híreket az eseményről Szuknai Zsuzsannától a Boxvilág Ökölvívóképző SE elnökétől kaptuk. A mérkőzések felvételeit hamarosan a MÖSZ hivatalos YouTube csatornáján újranézhetik!

Addig a teljes vágatlan verzió megtekinthető itt:

 

Közelgő események