hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Harcsa Zoltán sajnos kiesett az ökölvívó világbajnokságon

Hamburgban ma délután megkezdődtek az AIBA ökölvívó világbajnokság küzdelmei. A vb kvalifikációs helyet szerzett három magyar ökölvívó (Kovács Richárd, Harcsa Zoltán és Hámori Ádám )  közül elsőként a 75 kg-ban Harcsa Zoltán lépett kötelek közé az olasz Salvatore Cavallaro ellen. Érdekesség, hogy a két ökölvívó az idei ukrajnai Európa-bajnokságon egymás mellett állt a dobogón, harmadik helyet szerezve. Az is közös a pályafutásukban, hogy korábban mindketten még egy-egy Eb-bronzot értek el. A mai napot megelőzően nem találkoztak a ringben.

Harcsa két olimpiája és a negyedik vb-je minden tapasztalatát szerette volna felvonultatni, bár tény, hogy az olasz is másodszor vesz részt a világbajnokságon.  Harcsa mozgékonyabb volt, benne több volt a variációs lehetőség, míg az olasz meglehetősen egyhangúan, ritmusváltás nélkül tette a dolgát.

A  második menetben egy hajszállal talán az olasz volt a jobb a kiegyenlített erők mérkőzésén.

A harmadikban ismét Zoli talált többet és a búcsúütés is Harcsáé volt,  a dél-koreai mérkőzésvezetőnő végül mégis Cavallaro kezét emelte a magasba. Az olasz 4-1 arányú pontozással lépett tovább a második fordulóba, ahol az olimpiai és világbajnok, a 75 kg egyes számú kiemeltje vár rá, a kubai Lopez.

Az esti programban Kovács Richárd és Hámori Ádám lép még szorítóba, az eredményekről folyamatosan beszámolunk!

Fotó: 24.hu

Közelgő események