hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Női öklözőink történelmet írtak az U22-es Európa-bajnokságon!

A magyar küldöttség a legfényesebb medálon kívül Viglási Alexandrának (51kg) és Tar Flórának (57kg) köszönhetően két bronzérmet is szerzett Romániában.

Első U22-es kontinensviadalán rögtön megszerezte első aranyérmét a női szakág, az utolsó napon, húsvét vasárnapján Juhász Adrienn (+81 kg) telt ház előtt verte a hazaiak biztatását és szurkolását élvező román Ene Alina Gabriet.

A parádés zárást követően női szövetségi kapitányunkat, Kovács Máriát kérdeztük az egy hetes tornáról.

Milyen hangulatban utazott ki a csapat az Eb-re?

Rendkívül fontosnak tartom, hogy a csapat mindig egyben legyen és jó hangulatban menjen ki a versenyekre, és ez most is így volt szerencsére. Összetartó együttes a mienk, mindenki számíthat a másik támogatására a nehéz helyzetekben.

Két, nem is feltétlenül aranyérmet vártam a viadal előtt, de ha egyet szereztünk volna is boldog vagyok. Most, hogy már túlvagyunk mindenen, nyugodtan azt mondhatom, hogy teljes mértékben várakozáson felül teljesítettünk, főleg úgy, hogy a 2018-as évre ez a verseny nem is volt betervezve, mert eddig ezt csak a fiúknak rendezték meg.

Úgy gondolom, hogy a lehető legjobb módon mutatkoztunk be ezen a viadalon, mert érmekkel, köztük egy arannyal tudtunk nyomot hagyni.

Hogy éreztétek magatokat a torna alatt?

Mint mondtam, mindig figyelek arra, hogy a csapatnál jó kedv uralkodjon, mert ez nagyon fontos a megmérettetések alatt.

Akinek nem sikerült továbbjutnia az aktuális ellenfelén, annak egy nap pihenőt követően már sparringokat szerveztünk nemzetközi vetélytársakkal, így biztosítva volt a folyamatos foglalkozás és adott volt a fejlődési lehetőség, illetve az ilyen tréningek kapcsolatépítésként is kiválóan működnek.

Az utolsó napon aztán eljött a döntők ideje, a szorítóba lépő kiválóságok között ott volt Juhász Adrienn is, akinek nem akármilyen „szurkolás” jutott.

Igen, sajnos a helyi nézők, az egész csarnok ellenünk drukkolt, de sikerült a lehető legjobban kijönnünk a dologból, Adri mentálisan is kiválóan állta a sarat.

A mérkőzés alatt Ancsin Kata (utánpótláskorú hölgy bokszolóink vezetőedzője, és Kovács Mária segítője – a szerk.) és én vele együtt küzdöttünk, de míg ő a ringben, addig mi mellette, persze az egy perces szünetekben próbáltunk minél többet segíteni tanácsainkkal. Mindemellett Adri édesanyja is ott szurkolt 20 óra autózást követően a csarnokban, hogy meglegyen a meccs a lányának.

A végén aztán együtt örülhettünk, amikor a magyar sarkot hirdették ki győztesnek. Adri természetesen rendkívül boldog volt, bízom benne, hogy ez a diadal új lendületet ad neki majd a jövőben.

Volt esetleg egy kisebb ünneplés is az eredményhirdetések után?

Igen, este a csapattal koccintottunk egy pohár pezsgővel, mert úgy éreztem, hogy egy ilyen jelentős eredményt meg kell ünnepeljünk.

Most jut némi idő a kikapcsolódásra is?

A válogatott kapcsán sok idő nem lesz pihenésre, mert nemsokára kezdődik az ifjúsági Európa-bajnokság, ezért a munka természetesen megy tovább.

Még egyszer gratulálunk versenyzőinknek, és mestereiknek, büszkék vagyunk minden öklözőnkre, szép volt Magyarország, szép volt magyarok!!!

A bokszolóinkon kívül még egy fináléban volt magyar érdekeltség, méghozzá Hidvégi Györgynek köszönhetően, aki több összecsapáson is bíráskodhatott, sőt még a férfi 60kg-os döntőt is vezethette, gratulálunk a kiváló munkájához!

Az alábbi dokumentumban minden a versennyel, döntőkkel kapcsolatos információ megtalálható:

Boxing2018 – EUBC European Confederation U22 Boxing Championships All Details

Közelgő események