hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Remek, fülledt hangulatú boksznap az Aquaworldben!

Az augusztus 21-én kezdődő Budapesti AIBA Ifjúsági Férfi és Női Ökölvívó Világbajnokságra készülve egy kiváló családi- és médianapot tartottak az esemény szervezői.

Csobbanás és csúszdázás mellett a boksz kapta a főszerepet. A vb-re készülő magyar női és férfiválogatott tagjai megmutatták magukat a ringben. A folyamatos kesztyűzésen kívül a sajtó képviselőinek lehetősége volt interjúkat készíteni sportolóinkkal.

Kivételesen, az élményfürdő most az élményeket kapta és nem adta, de reméljük, hogy ökölvívóink a világbajnokság alatt, majd a pofonokat osztják.

Kovács Mária, a lányok szövetségi kapitánya beszámolt az eddigi felkészülésről és a hátralevő napokról:

„Olaszországban és Írországban voltunk edzőtáborban, elsősorban a hőmérsékletkülönbséget kellett túlélnünk, hiszen a közel 40 fokos hőségből utaztunk a 15 fokba, ami eleinte megviselte a csapatot. Összességében úgy gondolom jól sikerült a felkészülés, akár tanulmányt is lehetne írni erről, amikor ennyi lányt összezárnak egy helyre. Amit előzetes célként kitűztem, a tábor végére sikerült teljesítenünk. Az utolsó egy hetet is felkészüléssel töltjük, még ma délután indulunk Győrbe a fiúkkal karöltve. Ugyan egy elsőéves csapatról van szó, de mindenkiben benne van a lehetőség, hogy elől végezzen, ám Hámori Lucától, Villás Veronikától és Lakotár Hannától jó eredményt várok.”

A fiúk sem csak pihentek az elmúlt időszakban, hiszen egy rendkívül jól sikerült oroszországi edzőtábor után folytatták munkát

„Próbáltam lehetőséget keresni arra, hogy a kazahokok, üzbégekhez vagy az oroszokhoz tudjunk kiutazni edzőtáborozni, végül Oroszországra esett a választás, nagyon szívélyesen fogadtak minket és remekül zajlott a felkészülés. Két hetet töltöttünk Kiszlodovszkban, kiváló körülmények és ellátás között, 30 zsák és 9 ring állt a szolgálatunkra. Továbbá a világ egyik legjobb ökölvívó nemzetével edzhettünk együtt és nem csak a srácok, mi edzők is rengeteg tanultunk. Ezután volt egy hét pihenő, majd volt egy meccsünk Kőszegen, ami úgy gondolom jól sikerült, végül az utolsó egy hetet Győrben töltjük egy elkülönített táborban, ahol reményeink szerint még külföldiekkel is tudunk majd kesztyűzni. A célunk, hogy mindenki hozza a súlyát, sikeresen élesítsük a formát és mosolygósan, tele önbizalommal érkezzünk a világbajnokságra” – mondta Balzsay Károly, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

A vizes helyszín egy másik körülmény elsajátításának is kedvezett, hiszen az augusztus végi eseményt a Duna Arénában rendezik és ez Magyarország történetében az első alkalom.

Az AIBA Ifjúsági Férfi és Női Ökölvívó Világbajnokságra regisztrálni ittlehet.

Bővebb információért kattintsanak honlapunkra: http://boxingchamps-bp2018.com

Közelgő események