hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Jubilálunk

Ha azt mondjuk, hogy 1974 május 31.-én született, még nagyon sok emberről beszélhetünk. Ha azt mondjuk, hogy ökölvívó, akkor kicsit már szűkül a kínálat. Tovább szűkíthető ez azzal, ha azt mondjuk, hogy Szakos József és Fehér Mihály voltak a nevelőedzői. Mivel két kiváló szakemberről beszélhetünk itt, akik kezéből nagyon sok sikeres versenyző került ki, még mindig nem lehetne megmondani, hogy kire gondolunk. Klein Csaba és Fritz Sdunek neve, akik végleges formájára csiszolták a gyémántot, már komoly segítség.

2007-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend, tiszti keresztjét kapta meg. 2010-ben Prima Díjas lett. 2011-ben a Budapest Díjjal tisztelték meg. 2014-ben két díjat is átvehetett, a Nemzeti Sport Karrier díját valamint a Csík Ferenc díjat.

Amatőrként sokszoros magyar bajnok volt. 1997-ben megnyerte a világbajnokságot. 1998-ban és 2000-ben az Európa-bajnoki cím is az övé lett, mellette 1996-ban ezüstérmet is szerzett. 2000-ben a sydney olimpián, bronzérmet nyert. 232 amatőr mérkőzést tudhat maga mögött. Ebből 212 alkalommal győztesen hagyhatta el a ringet, és mindössze 20 esetben tudták őt legyőzni.

Természetesen most már a sportág szerelmesei ennyi információból, azonnal rá tudják vágni helyesen, hogy kiről beszélünk, de játsszuk azt, hogy nem tudják még kitalálni, hogy beszélhessünk a profi pályafutásáról is kicsit.

Profiként 35 alkalommal léphetett a kötelek közé. Egyetlen veresége volt, amit Gyenyisz Gracsov ellen szenvedett el, – bár tegyük hozzá, hogy akik emlékeznek még erre az összecsapásra, azok tudják, hogy súlyos bírói tévedés történt- mellette viszont 34 esetben az ő kezét emelték a magasba megérdemelten. A 34 győzelméből 18 esetben KO vagy TKO győzelmet ért el.

2002-ben megszerezte a WBO Interkontinentális bajnoka címet félnehézsúlyban.

2004 és 2009 között ő volt a WBO világbajnoka félnehézsúlyban.

2009-ben cirkálósúlyban megszerezte a WBC világbajnoka címet.

2014-ben a WBO Európa-bajnoka lett félnehézsúlyban.

Utolsó mérkőzését pont 5 évvel ezelőtt, március 8.-án, a grúz Salva Dzsomardasvili ellen vívta meg Magyarországon, Kecskemét városában. A 10. menet után, pontozással nyert és ezzel lett a WBO Európa-bajnoka.

Természetesen már mindenki tudja, hogy Erdei Zsoltról, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség jelenlegi elnökéről beszélünk és őt ünnepeljük a jubileum kapcsán. Ezúton is gratulálunk neki a sportban elért kimagasló egykori teljesítményéhez és kívánjuk, hogy a jelenlegi munkájában is legyen olyan sikeres, mint amilyen ökölvívóként volt, segítse a gyerekeket, hogy minél többen léphessenek nyomdokaiba.

(fotó:sikerado.hu)

Közelgő események