hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gedó hetvenkedik

Vannak emberek, akik kortalanok. Vannak emberek, akiknek olyan lelke van, hogy az a lélek a testet is képes a rohanó idővel szemben vívott harc ellenére is örökre fiatalnak megtartani. Nem mondom ezzel azt, hogy a kor nem látszik meg a testen, de a lélek csillogása, mégis fiatallá teszi. Aki picit is foglalkozik a sporttal, az ismeri Gedó György nevét.

Nyolcszoros Magyar Bajnok volt. Kétszeres Európa-bajnok és mellette egyszer itt bronzérmet is szerzett még. Az igazi nagy sikert a tragédiába torkoló Müncheni Olimpia hozta el számára, ahol nagy harcokban, megszerezte az olimpiai bajnoki címét 1972-ben.

1968-ban és 1972-ben is elérte, hogy az év ökölvívójának válasszák meg. 2013-ban Csík Ferenc díjjal jutalmazták, 2015-től Zugló díszpolgára. 2017-ben Békéscsaba hallhatatlan sportcsillagának is megválasztották.

A Békéscsabai Építőknél indult a csodálatos karrierje. Itt bokszolt 1957 és 1964 között. Egy évre a Magyar Pamut SC-hez igazolt. Utána jött az igazi nagy szerelem 1967-től a Vasas, aminek aktív pályafutása végéig a versenyzője maradt. Sőt, amikor 1980-ban szögre került a régi kesztyű, akkor itt edzőként folytatta a munkáját két éven keresztül. 1994 és 1995 között az Egri Kordax SE csábította el edzőnek. 2016 januárjától a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakfelügyelője lett.

Nagyon kiváló Mesterektől tanulhatta el az ökölvívás művészetét. Kociha Jánossal kezdett, majd jött Szigeti Ferenc, Szalay László és végül az egyik legnagyobb magyar edzőlegenda Adler Zsiga bácsi.

Vagyunk jó páran, akiknek megadatott az a szerencse, hogy személyesen is ismerhetjük őt és vagyunk jó páran kiválasztottak, akiket a barátságával is megtisztelt. Hatalmas dumája van a palinak. Az ember ül nem is kell semmit csinálni, elég kényelmesen hátradőlni és már önti is rá Gyuri a sztorikat kitartóan és fáradhatatlanul. Mindenről van egy jellemzően vicces, máskor elgondolkodtató története. Imád élni, imád nevetni és nevettetni és ma is, ha a sportágról van szó, hatalmas tisztelet, alázat és szeretet árad a szavaiból. Szeret a gyerekek közé menni és tanácsokkal segíteni őket és az ő tanácsaira ma is érdemes mindenkinek komolyan odafigyelni, mert kisujjában van minden, amit fontos tudni a bunyóról.

Ma ünnepli 70. születésnapját. Drága Gedó Gyuri!  A teljes magyar ökölvívó társadalom nevében kívánunk neked, mondhatjuk magabiztosan, milliók nevében, nagyon boldog születésnapot.

Közelgő események