hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

MÉG EGY EB EZÜSTÉREM SZÓFIÁBÓL

A szófiai junior és ifjúsági leány ökölvívó Eb utolsó napján egy újabb magyar ezüstérem született: Juhász Adrienn tegnapi második helye után ma Kiss Bettina is az aranyéremért öklözhetett a döntőben. Az angol Elise Jacquline Glynn-nel szemben azonban 5-0 arányban alul maradt és így ő is ezüsttel zárta a tornát a junior 54 kg-ban. A tornán a magyar lányok összesen két ezüstöt és öt bronzot szereztek.

Taktikailag és technikailag is magasabb szinten állt az angol lány – mondta a döntő után Kovács Mária a csapat szövetségi kapitánya. Sokkal magasabb volt Glynn, aki ellen Kiss nyerni akart, nagyot küzdött, de az angol rendre be-benyúlkált, átütögette a támadásokat. Bettina mindent megtett, kiadta azt, amit ő ma tudott az első Eb-jén. Három mérkőzése volt az Eb-n, s ez remek teljesítmény.

– A csapat egészét hogy értékeli az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítmények alapján?

– Jó mérkőzéseink voltak, a lányok maximálisan odatették magukat. Kidomborodtak persze a technikai és taktikai elmaradásaink is, látjuk, hol is kell leginkább fejlődni. Rosszat senkire sem tudok mondani, mert mindenki kihozta magából azt, amit tudott. Sőt néha talán még többet is, például amikor tavalyi Európa-bajnokkal, vagy idei leendő Európa-bajnokkal kerültünk szembe. Elég jó csapatunk van, úgy érzem, hogy nem lesz itt baj a jövőben. A tavalyi évi Eb-hez képest előre léptünk, összességében több mérkőzést nyertünk. Ezen az alapon kell folytatnunk, a csapatot egyben kell tartani. Nagyon erősnek tartom a csapatszellemet és ez a szememben igen fontos! Tegnap például amikor véleményem szerint elvették Juhász Adrienn kiérdemelt győzelmét a döntőben, s az eredményhirdetés következett, a versenyzők egy emberként énekelték el Adrienn tiszteletére a Himnuszt. Ez az összetartás viszi előre a csapatot, de akár a hazai női bunyót is.

Fotó: Facebook

Közelgő események