hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Érem nélkül maradt a csapat Brailaban (U22 Eb)

A mieink számára a mai napon, még az elődöntők előtt sajnos befejeződött az U 22 Európa-bajnokság a romániai Brailaban. Ma ismét három versenyzőnk állt az éremszerzés lehetősége előtt, de egyiküknek sem sikerült átlépni a vonalon és a legjobb négy közé kerülni. Balzsay Károly szövetségi kapitány értékelte a mai mérkőzéseket.

56 kg: Viliam Tanko (szlovák) – Csóka Nándor 4-1

Balzsay: Az Eb bronzérmes Csóka kőkemény, nagydarab ellenfelet kapott a szlovák személyében. Az első menetben ez a fizikai különbség kitűnt, az erősebb szlovák uralta a terepet. Tanko korábban EU-bajnokság, majd az Európa Játékok bronzérmese volt. A második menetben Csóka leütötte az ellenfelét, megfordította a meccset, de nem tudta kihasználni az új helyzet hozta lehetőséget, nem tudta befejezni azt, amit elkezdett. A harmadik menetben mindkét fél elfáradt, sokszor dulakodás tarkította a meccset, rengeteg pontatlansággal. Mindent egybe vetve élete első 56 kg-os tornáján Csóka jól teljesített, képes lehet megalapozni a helyét ebben a súlyban a csapatban.

60kg: Samil Aszkerov(orosz) – Könnyű Richárd 4-1

Balzsay: Könnyű parádés első menetet produkált, szinte lelépte az orosz ellenfelét, fizikailag és technikailag is. A junior Európa-bajnok Aszkerovnak más fegyvere nem maradt, mint az állandó szabálytalankodás, amit a bíró sajnos nem torolt meg. A második menet már kiegyenlített bokszot hozott, a harmadik végén Aszkerov kezét emelték fel.

64kg: Luke McCormack (angol) – Kovács Richárd 4-1

Balzsay: A már sok utánpótlás sikert elért angollal szemben Kovácsot a nemzetközi szinten való tapasztalatlansága miatt féltettem egy kissé. A 21 éves McCormack nyolc éve szerepel a nemzetközi tornákon, két éve mutatkozott be a WSB-ben, a British Lionhearts versenyzője,ott Harcsa csapattársa. A várakozás szerint az első menetben Kovács bizonytalan volt, de a következő két menet kiegyenlítettséget mutatott, de a meccs végül az angol győzelmét hozta.

Az Eb-n holnap az elődöntőket, egy napra rá a döntőket rendezik. Ezeken a napokon magyar öklöző már nem érdekelt.

Balzsay Károly szövetségi kapitány: A mai három fiunk is mindent kihozott magából, nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy éremmel térhessünk haza. Az mindenesetre bebizonyosodott, hogy jó úton járunk és az itt tapasztalt hibáink kiküszöbölése után szép jövő elé nézhet a társaság.

Közelgő események