hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A 8 férfi bajnok

A Papp László Női és Férfi Ökölvívó Országos Bajnokságon 10 női és 8 férfi súlycsoportban rendeztek döntőket december 6-án a Körcsarnokban. A férfi bajnokok így nyilatkoztak a mérkőzés után.

52 kg-ban Szaka István és Bernáth Attila küzdött meg a bajnoki címért. A mérkőzés végén 4:1-es arányban nyert Szaka István:

„Igazából számítottam rá, jobban mondva reméltem, hogy vele döntőzök. Szerettem volna vele mégegyszer bunyózni, mert ugye egyszer már bunyóztam vele, de akkor 49 kb-ban volt, nem volt beleerősödve az 52-be, mostmár ugye régóta benne van és kíváncsi voltam rá, hogy milyen lesz.”

57 kg-ban Virbán Gábor 5:0-ra győzte le Bundovics Istvánt.

„Egyik szemem sír, a másik nevet. Az egyik azért, mert megnyertem a magyar bajnokságot, a másik meg azért, mert a csapattársam ellen kellett ezt megcsinálni, magyarul őt kellett megvernem hozzá.”

63 kg-ban Kovács Richárd 3:2-es győzelmet aratott Fodor Milánnal szemben

„Nagyon jól éreztem magam és hál Istennek vissza tudtam azt az énemet hozni, ami én vagyok és úgy érzem sikerült bebizonyítanom, hogy kinek kell ott lenni az élmezőnyben.”

69 kg-ban a második menetben Pócza Milos feladta a mérkőzést, így a bajnok Kozák László lett.

„Az elődöntőben egy csapattársammal boxoltam. Az is rendkívül nehéz mérkőzés volt, szóval nagyon megszenvedtem a döntőbe jutásért. A döntőben pedig a második menetben sikerült egy pontosat találnom, amivel véget vetettem a mérkőzésnek.”

75 kg-ban Harcsa Zoltán 5:0-ra győzte le Oroyovwe O. Isaacot.

„Őszintén megmondva a várakozásaimat túl szárnyalta ez a mérkőzés. Ugye boxoltam már Zikivel számtalanszor és azért ismerem őt régóta. Tehát edzésen is kesztyűztünk már párszor. Nem mondom, hogy lenéztem, mert nem esek bele soha ebbe a hibába. Kicsit könnyebre számítottam.”

81 kg-ban Lukácsy Bence 4:1-re győzte le Tallósi Pétert.

„Első menetben kicsit el is aludtam, azt elvitte, szépen kipontozott. Aztán a második, harmadik menetben feljöttem, felvettem a ritmust és jobban akartam győzni. Több tisztát találtam és így sikerült nyernem.”

91 kg-ban Hámori Ádám az első menetben kiütötte Egervári Richárdot.

„Kicsit sajnálom, hogy ilyen korán vége lett a mérkőzésnek, illetve ugye az előző mérkőzésen az elődöntőben nem álltak ki ellenem sajnos. Azelőtti mérkőzésem a második menetben ért véget. Még azért bunyóztam volna.”

+91 kg-ban Nagy Bence 4:1-re győzte le Fehér Koppányt.

„Bele kellett adni mindent, nem lehetett pihenni ütni kellett végig. Szerencsére sikerült, de nagyon szoros meccs volt.”

Az országos bajnokság végén a torna legjobb férfi ökölvívóját is megválasztották, aki 2019-ben Kovács Richárd lett. A legeredményesebb klub pedig a Vasas-Süllős Boxing Team.

A jegy eladásokból befolyt összegből Szefcsik Ferenc korábbi ökölvívó egy mozgássérült robogót kapott ajándékba.

Fotó: Bilics József Bill

Közelgő események