hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Két nap Harcsa Zoltánnal

A férfi ökölvívó válogatott az utolsó hetet tölti a kazahsztáni edzőtáborban. A versenyzők keményen dolgoznak és természetesen ott lebeg a szemük előtt az olimpiai kvalifikáció is.

Harcsa Zoltán most mindent a sikeres olimpiai kvalifikációnak vet alá. Ennek része a kazahsztáni edzőtábor is, ahol a szokásos programok mellett sokat tanulhatnak is az ökölvívók.

„A hétfő elég erős edzéssel kezdődött, ami háromszor három kört jelentett a 400-ás pályán. Minden kört egyre erősebben kellett futni. Közte volt egy kis árnyék, birkózás a hóban és boksz suli is. Délután 6 menet kesztyű várt ránk váltott ellenféllel két programban. 52-63-ig 4 órától 69-+91-ig pedig 5 órától volt a kesztyű. Mindenki kiadta magából a maximumot. Ezután a szokásos esti traccsparti és az otthoniakkal való kapcsolattartás jött. Mindenki “magányban”, jókedvűen beszélt a családtagjaikkal, edzőikkel.

Kedden a másnapra tervezett edző küzdelem miatt egy edzés volt, ami 5 kör laza kocogás, utána 5 menet zsák munka, közte egy menet iskola volt. Délutánra mindenki “szabadságot” kapott. A legtöbben pihentek, de Kozák Laci és én a szaunázás lehetőségével éltünk! ​​​​​​​

Azért ez a majdnem mindennapos kesztyűzés a világ elitjével nem csak fizikailag, de szellemileg is nagy erőfeszítést igényel. Meg ha nincs is mindig ez a megszokott éles kesztyű akkor is nagyon figyelni kell. Nyilván a kubaiak és a kazahok is nagyon jó bunyósok, ügyesek, kemények és tényleg mindent tudnak az ökölvívásról. Nehezen bírom, hogy távol vagyok a családtól, de értük teszek mindent és hiszem, hogy ez a sok távollét sikerre fog vinni a kvalifikáción.”

Harcsa Zoltán 10 hónapos kisfiának még várnia kell pár napot, amíg újra találkozhat az apukájával. Az európa-bajnoki bronzérmes ökölvívóra még több kemény edzés vár addig. Legközelebb Lukácsy Bence tapasztalataival jelentkezünk.  

Közelgő események