hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy mérkőzés, három győzelem

Három döntőben lesz érdekelt a magyar csapat a 64. Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny döntőjében. Nagy Tímea, Gálos Roland és Kovács Richárd is az aranyéremért száll harcba pénteken.

Hét magyar versenyző is bejutott a legjobb négy közé, azonban Harcsa Zoltán, Fodor Milán és Hámori Ádám sérülés miatt nem tudott ringbe lépni, így ők bronzérmesként zárták a versenyt.

Négy magyar mérkőzést láthatott a közönség. Szűcs Szabinának nem sikerült döntőbe jutnia, így az 57 kg-os versenyző is a dobogó legalsó fokán zárta a 64. Bocskait.

A 75 kg-os Nagy Tímeának egy kazah ellenféllel kezdett megküzdenie a döntőért. A debreceni versenyző 3:2-es győzelemmel zárt.

„Nem volt egyszerű eljutni idáig. Nehéz ellenfeleim voltak. Ma nagyon jól éreztem magam meccs közben és elképesztően örülök, hogy sikerült itthon nyernem. A döntőben egy kétszeres világbajnok vár rám, de mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy nyerjek.”– értékelte az elődöntőt Nagy Tímea.

A férfiak mezőnyében az 57 kg-os Gálos Rolandra egy indiai ellenfél várt, akit 4:1-re győzött le.

„Nagyon jól éreztem magam a ringben. Elég nehéz volt az indiai srác ellen boxolni, mert magasabb is volt meg a súlyomban ilyen gyors ellenféllel még nem találkoztam, de mindent megtettem a győzelemért, úgyhogy nagyon örülök, hogy a döntőben vagyok.”- foglalta össze csütörtöki napját a bajai ökölvívó.

Végül, de nem utolsó sorban Kovács Richárd következett. A 63 kg-os nyíregyházi versenyző a riói olimpiai ezüstérmes francia ökölvívóval küzdött meg a  döntőbe jutásért, amit 3:2-re nyert meg .

„Nagyon szorosnak éreztem, de nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. Egy olimpiai ezüstérmest vertem meg, aki világbajnok is. Holnap egy belorusszal fogok boxolni, aki sok mindent nyert már pályafutása során. Nehéz meccsre számítok, de remélem az is sikerül.”-nyilatkozta Kovács Richárd.

A 64. Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny döntőit pénteken 17 órától tartják a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Közelgő események