hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Pribojszki Kata okos boksszal győzte le holland ellenfelét, de Tarnóczy Tamara is bizonyította tehetségét

Tarnóczy Tamara élete második nemzetközi felnőtt meccsén bokszolhatott az európai olimpiai kvalifikációs tornán a spanyol Monica Gonzalez ellen. Sokkal rutinosabb ellenfelével szemben bátran kezdett, de a spanyol ökölvívó kontrákkal rendre eltalálta a rohamozó Tarnóczyt. A 18 éves vecsési többször eltalálta Gonzalezt, de nem tartotta eléggé nyomás alatt ellenfelét, hogy legyőzze. Tarnóczy harcosságával bizonyította, hogy a következő olimpiai ciklus végére, 2024-re már számolhatnak vele az ellenfelek.

„Igyekeztem kiadni magamból mindent, és a lehető legtöbb ütést bevinni, mentem előre, de lábon nem mindig tudtam lekövetni a spanyolt,” mondta szomorúan Tarnóczy Tamara, aki nem vallott szégyent 18 évesen a kvalifikációs tornán.

Pribojszki Kata roppant erős ellenféllel került szembe az első fordulóban, a 2017-ben ifjúsági Európa-bajnoki címet szerző és 2019-ben az U22-es Európa-bajnokságon bronzérmes Chelsey Heijnen várt rá. A magyar versenyző rendkívül okos bokszot mutatott be, az első két menetben sikerült megállítania a holland támadásokat és a kontrái rendre eltalálták Heijnent. A holland mindent egy lapra feltéve rohamozott a harmadik menetben, de a meccset már nem tudta megfordítani. Kata a következő körben az elmúlt tíz nemzetközi párharcát elveszítő spanyol Melissa Noemi Gonzalez ellen folytatja. „Úgy érzem, a sors valamit visszaadott abból, amelyet tavaly elvett az Európa-bajnokságon Madridban. Akkor 3-2-re hozták ki ellenem az ukrán lányt, most sikerült ugyanilyen arányban győznöm. Rendre vissza kellett fognom magam, mert alapvetően én is szeretek előre menni, de tudtuk a holland ellen a kontrák lehetnek sikeresek. A végére egy kicsit elvesztettem a fonalat, de a lényeg, hogy megvan az első meccs. Pihenek, és felkészülök a következőre,” értékelte a győzelmét őszintén Pribojszki Kata

Szerző: Kincses Tibor

Közelgő események