hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség rendkívüli intézkedései a Koronavírus megjelenésével kapcsolatban

Magyar Ökölvívó Szakszövetség Elnöksége 2020. március 15-én 0:00 órai hatállyal a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Ökölvívó Szövetség és a megyei ökölvívó szövetségek által kiírt versenyeit felfüggesztette.

A koronavírus-járvány következtében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Munkacsoportja 2020.03.16. napján felfüggesztette Londonban az európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornát. 

A Szakszövetség mindent megtett annak érdekében, hogy a magyar ökölvívó válogatott versenyzői is a legbiztonsàgosabban hazajussanak. Az indulás előtti reggelen töröltèk a válogatott repülőjáratát, de a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Dr. Bajkai István Úr a több mint, egymillió forintos újrafoglalási díj magára vállalásával biztosította a magyar ökölvívó csapat tagjainak a lehető leggyorsabb hazaérkezését. A személyes pénzügyi helytállásnak köszönhetően a Szakszövetség költségvetéséből nem jelentett többletkiadást a hazautaztatás biztosítása.

A veszélyhelyzet és a koronavírus-járvány terjedése miatt a Magyar Ökölvívó  Szakszövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottsága felhívja a sportszervezetek figyelmét a koronavírus elleni fokozott védekezésre. 

Sportolóink, edzőink, kollegáink valamint a velük kapcsolatban állók egészségének védelmében Szakszövetségünk a kormányzat által meghozott rendkívüli döntéseket és az azokból fakadó szabályokat magára nézve kötelezőnek tekinti, illetve ezen intézkedéseket folyamatosan figyelemmel kíséri és mindent megtesz a vírus terjedésének lassítását célzó lépések elősegítésében.

Jelen pillanatban sajnos nincs minden tekintetben érvényesnek mondható modell a vírus terjedésének várható ütemére, legfeljebb modellszámításokkal, lehetséges forgatókönyvekkel rendelkezünk, a járvány európai terjedése azonban teljes óvatosságra sarkall bennünket.

A vírus terjedésének fékezése és a kontaktusok számának csökkentése érdekében hivatalosan azt javasoljuk valamennyi sportszervezetnek, hogy további ajánlásig függessze föl az edzések megtartását, a sportolók egyénileg készüljenek, edzőik, nevelőik utasításai szerint. Az egyéni felkészülés és az átmeneti időszak edzésmetodikájával kapcsolatban szükség szerint az MÖSZ Sportszakmai Bizottsága áll rendelkezésükre. 

A külföldről hazatért versenyzőknek, edzőknek, kísérőknek javasoljuk a kéthetes házi karantént.

Az összefogás valamennyiünk érdeke a veszélyhelyzet idején.

További információkért folyamatosan kísérjék figyelemmel a Magyar Ökölvívó Szakszövetség honlapját és Facebook oldalát.

Közelgő események