hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Boksz edzés a koronavírus idején

A sportolókat is sújtja a koronavírus járvány. A jól megszokott edzéseket az új helyzethez kellett igazítania az ökölvívóknak.

Az edzéseket nem lehet teljesen abbahagyni. Igaz nem lehet tudni, hogy mikor léphetnek újra szorítóba az ökölvívók, de a szinten tartás mindennél fontosabb. Az ökölvívók kihozzák a maximumot a jelenlegi helyzetből.

Fodor Milán a félbe maradt londoni kvalifikációs tornán egy győzelemre volt az olimpia kvótától, amikor felfüggesztették a versenyt. A kialakult helyzet nem vette el a kedvét a Vasas ökölvívójának.

„Szerencsére a klubom biztosítja, hogy be tudjak járni edzeni. Bolat edzésterve alapján folytatom tovább a munkát a saját edzőm, Ráth Miki vezényletével. Szóval töretlenül folytatom a munkát, így nem a nulláról kell majd újrakezdenem és ez a lényeg.”- nyilatkozta Fodor Milán.

A londoni kvalifikációs versenyen Nagy Tímea nem is tudott szorítóba lépni, hiszen már azelőtt félbeszakították az eseményt, hogy számára elkezdődhetett volna a megmérettetés.

Vagy otthon edzünk vagy a közeli sportpályán. Főleg alapozó edzések és gyakorlás van mostanában. Egyszer egy kis kocogás van, máskor egy jó kis otthoni erősítés.”- mondta Nagy Tímea

Bernáth Attila nem volt a Londonban versenyző csapat tagja, de az edzések számára sem maradhatnak el.

„Futni és erősíteni tudok. Nálunk van szabadtéri sportpark, amit most igénybe tudok venni. Próbálom a lehető legjobban kihasználni az adottságokat és formában tartani magam.”- foglalta össze a jelenlegi helyzetet Bernáth Attila.

Az ökölvívók az edzőikkel kapcsolatban maradtak. Edzéstervet, sőt néha még közös tréningeket is kaphatnak. Fehér Koppány, a Honvéd sportolója Kecskeméten lakik, ennek ellenére hetente házhoz jár az edző.

Viszonylag szerencsés vagyok, mert az itthoni körülményeim egészen jónak mondhatóak. Van zsákom, van kis konditermem, 200m-es földút futópályát használom sprintek futására, hosszú távra pedig akármerre tudok futni a házunktól nem messze lévő szántóföldeken.

Édesapám sokat segít, hogy formában maradjak, ott van mellettem amikor csak tud. Emellett folyamatosan tartom a kapcsolatot az edzőimmel. Már kész nagy itthoni edzéstervem van. Nem utolsó sorban pedig Ladányi Róbert edzőm minden héten egyszer leutazik Pestről, hogy tartson nekem egy jó szakmai edzést, így az esetleges hibákat gyorsan ki tudjuk küszöbölni. Nyílván nehezebb így sokkal… Más körülmények és edzők hiányában. De mindenből a legjobbat kell kihozni, és ez nekünk sikerülni is fog!”- nyilatkozta Fehér Koppány.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség jelenleg is azon dolgozik, hogy minél jobban és komplexebben tudják támogatni és segíteni az ökölvívókat, hogy ha egyszer véget ér a járvány, akkor onnan folytathassák a munkát, ahol egy hónapja abbahagyták.

Közelgő események