hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Régiós bokszedzést tartottak Nagykanizsán

Régiós bokszedzést tartottak Nagykanizsán. A Kanizsa Boksz Klub zalaegerszegi, balatonlellei és vecsési sportolókat látott vendégül. A közös tréningen több mint harminc fiatal ökölvívó vett részt.  

Az elmúlt fél évben a vírushelyzet miatt sok nívós bokszverseny maradt el. A mostani álláspont szerint az országos bajnokságot azonban már megtartja az ökölvívó szövetség, így az egyesületek összefogva, közös edzésekkel, tét nélküli küzdelmekkel próbálják kihozni a maximumot a sportolóikból.

– Balatonlelléről, Vecsésről, Zalaegerszegről érkeztek csapatok. Ennek a bunyónak az a célja, hogy a gyerekeket meccsben tartsuk, hiszen közelednek az országos bajnokságok. Így erre készülünk fel ezzel a kis pofon-partival – mondta Sáfár György, a Kanizsa Boksz Klub edzője.  

A négy klub kötelékéhez tartozó edzők, vezetők régóta baráti kapcsolatot ápolnak, amiből most bokszolóik is profitálhattak.

– Kilenc sportolóval érkeztünk. A váltott ellenfelekkel való küzdelem, az ismeretlen ellenfelekkel való edzés, illetve a régi barátokkal való találkozás és edzés mindenféleképpen segíti a felkészülést – tette hozzá Farkas József, a Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület vezetőedzője. 

A Kanizsa Boksz Klub nyolc versenyzője vett részt a tréningen. Közülük Kovács Petra, Torma Balázs, Szüsz Cintia és Bakonyi Tibor számára különösen fontos volt a tegnapi alkalom, hiszen ők éremesélyesként vághatnak neki az országos bajnokságnak.

– Itt most több stílust is megismerek, több ellenféllel tudok bokszolni. Jobban fel tudok készülni ez által a magyar bajnokságra, amit meg szeretnék nyerni. S meg is fogok. S aztán, ha megnyertem, készülök az Eb-re – árulta el Bakonyi Tibor, a Kanizsa Boksz Klub versenyzője.  

A közös edzés színvonalát jól jelzi, hogy több válogatott sportoló mellett szerda délután Kanizsán kesztyűzött Dévényi Izabel, aki tavaly serdülő Európa-bajnok lett.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Forrás: https://kanizsaujsag.hu/hir/202009/negy-bokszklub-kozos-edzese-nagykanizsan

Közelgő események