hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiegyenlített csaták várhatóak a női országos bajnokság több súlycsoportjában

A hölgyek is kesztyűt húznak a férfiak mellett a felnőtt országos bajnokságon, amelyet Győr városa rendez meg. Több súlycsoportban is remek csaták várhatóak a női mezőnyben, amelyen az új hullám képviselői letehetik a névjegyüket.

A 97. felnőtt országos bajnokságon mindkét nem képviselői részt vehetnek az eseményen, amely a hölgyek számára a 24. alkalom lesz. Korábbi klasszisaink közül Kovács Mária, Ducza Anita, Csík Mónika, Szabó Beáta és Szuknai Zsuzsanna voltak a legeredményesebbek a női magyar bajnokságokon.

Az első felnőtt női országos bajnokságra 1996-ban került sor, ebben hazánk a világon is az úttörők egyike volt. Az első bajnokaink közül többen jelenleg is még aktívan részt vesznek edzőként vagy bíróként a versenyeinken.

A hölgyek mezőnyében 53-an neveztek, rutinos válogatottjaink közül a kétszeres Vb-bronzérmes debreceni Nagy Tímea (75kg) mellett Pribojszki Kata, Szűcs Szabina, Beri Krisztina, Benke Sára, Budai Vivien és Oláh Eszter is részt vesz az eseményen. Az újhullám képviselői is elegendő nemzetközi rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy bajnoki címeket nyerjenek Győrött.

A legkisebbek között a 18 esztendős Balogh Zsanett ifi Eb-ötödik helyezése mellett frissen megszerzett ifjúsági bajnoki címmel a tarsolyában érkezik Győrbe. A címvédő Tarnóczy Tamara kihagyja a magyar bajnokságot ezúttal, így a bajnoki aranyérem a rutinos Beri Krisztina és Dudek Bea között dőlhet el az olimpiai légsúlyú (51kg) mezőnyben.

Lakotár Hanna és Szabó Szabina egyaránt számos junior és ifjúsági nemzetközi tornán szerepelt kiválóan, most az 54 kilós felnőtt magyar bajnoki címért indul harcba a két tinédzser. A vecsési Szűcs Szabina többszörös címvédő a magyar bajnokságon, legnagyobb ellenfele a Vasas bokszolója, Benke Sára lehet ezúttal is.

„Úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülés a magyar bajnokságra. Tudtam kesztyűzni Szabó Julival, és elmentünk Sopronba két napra Pribojszki Katához a közös felkészülés érdekében. Várom a meccseket, a célom természetesen a magyar bajnoki cím megvédése,” értékelte a felkészülését Szűcs Szabina.

Pribojszki Kata szép sikerrel kezdte az európai olimpiai kvalifikációs tornát Londonban, és még versenyben van márciusban félbeszakított viadalon. A soproni bajnoki címvédő legnagyobb ellenfelei Mezővári Kinga és az ifjúsági magyar bajnok Szabó Petra lehetnek a 60 kilósok között. Kilencen neveztek a 64 kilóban is, kiegyensúlyozott kategória, amelyben többen is a csúcsra érhetnek.

A magyar bajnokság egyik nagy csatája a váltósúlyban (69kg) várható, ahol az ifjúsági olimpikon címvédő, junior Eb-ezüstérmes Hámori Luca, az ifi Eb-ezüstérmes Ambrus Viktória és a 2019-es Európa Játékokon negyeddöntős Budai Vivien egyaránt esélyes az aranyéremre. A 19 éves Hámori Luca egy súllyal feljebb lépett 2019-et követően, míg ellenfelei a 69kg-ban rutinosnak számítanak.

„Reményeim szerint hasonlóan fogok teljesíteni, mint tavaly, bár most sokkal kevesebb időm volt a felkészülésre a márciusi újabb vállműtét miatt. Augusztus közepén tudtam csak visszaállni a munkába, így ez a korábbi időpont most nem kedvez nekem. Mindezek ellenére csak az lebeg a szemem előtt, hogy ekkora kihagyás után és egy súllyal feljebb indulva is a dobogó legfelső fokára álljak idén is. Mindent megteszek érte, hogy így is legyen,” nyilatkozta a 19 esztendős Hámori Luca.

A debreceni Nagy Tímea kétszeres Vb-bronzérmes, 14 év tapasztalattal a háta mögött a középsúly (75kg) címvédője, és ezúttal is a legesélyesebb aranyvárományos.

„Nagyon jól sikerült a felkészülés a magyar bajnokságra. Nagyon várom a versenyt, rég voltam már ringben, így már ki vagyok éhezve a meccsekre. Jó szereplést várok önmagamtól, és természetesen győzelmeket,” tette hozzá a női ökölvívás legrutinosabb versenyzője, Nagy Tímea.

Az En-negyeddöntős egri Oláh Eszter ezúttal a félnehézsúlyban (81kg) szerepel a magyar bajnokságon, amelyen a fiatal Szintai-Major Barbara és a kick-boxból visszatérő Boros Petra komoly riválisok lehetnek. A nehézsúlyúak (+81kg) bajnoki címvédője Fekete Bernadett nehéz összecsapásra számíthat a 18 éves Táskai Sára személyében, aki trónfosztásra készül Győrött.

Közelgő események