hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A női szakág megújulása a MÖSZ egyik stratégiai célja

A női szakág megújulása a MÖSZ egyik stratégiai célja

A női felnőtt országos bajnokságon 41 hölgy bokszol az aranyérmekért, nagyon sok tehetséges fiatal vesz részt Győrött az eseményen, szép jövőbeli reményekkel. Bertók Róbert szövetségi kapitány irányításával a női szakágért Ancsin Katalin, Finesz Ernő és Seres Attila felel a jövőben.

A női ökölvívásunk úttörő volt a sportág indulásakor, már 1996-ban országos bajnokságot szervezett a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, Európában az elsők között. Világ-, és Európa-bajnoki érmeket követően a MÖSZ célja a női szakág megújulása, és az új generáció szakmai felépítése az elkövetkező években.

„A legnagyobb harcra a váltósúlyban számíthatunk a magyar bajnokságon, ott az elődöntőben kialakult az előrehozott döntő. Budai Vivien és Hámori Luca remek csatát vívhatnak holnap a legjobb négy között, kettejük párharcának győztese esélyesebbnek tűnik a szintén tehetséges, ifi Eb-ezüstérmes Ambrus Viktóriával szemben.

A legkisebbek között a 18 éves Balogh Zsanett egyértelmű esélyese a súlycsoportnak, ő erősségünk lehet az ifjúsági Európa-bajnokságon is. Beri Krisztina a legrutinosabb a légsúlyban (51kg), technikai képességei alapján az esélyese a súlycsoportnak. Lakotár Hanna az 54 kilóban esélyes a címvédésre, 19 esztendősen második magyar bajnoki címét szerezheti meg.

Az 57 kiló az elmúlt években Szűcs Szabina és Benke Sára küzdelmét hozta, rendszeresen előbbi győzött a magyar bajnokságokon. A 60 kilósok mezőnyében Pribojszki Kata az abszolút favorit, ő a félbeszakadt európai olimpiai kvalifikációs tornán is versenyben van a kvótáért.

Vetró Gabriella hosszabb kihagyás után tért vissza, de egyik esélyese a 64 kilónak, ahol a tavalyi bronzérmesek, Halász Nóra és Horog Tímea is itt vannak mezőnyben ismét. Nagy Timi uralja idehaza a középsúlyt (75kg), aranyérme valószínűsíthető, míg a sokszoros válogatott Oláh Eszter ezúttal a 81 kilóban szerepel a magyar bajnokságon. Fekete Bernadett címvédőként is esélyese a nehézsúly (+81kg) küzdelmeinek,” elemezte az esélyeket Finesz Ernő és Seres Attila a győri helyszínen Bertók Róbert szövetségi kapitány társaságában.  

Közelgő események