hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gálos Roland – Célom, hogy Tokió előtt felfigyeljenek rám az ellenfeleim

Gálos Roland közel húsz éve keményen dolgozik azért, hogy céljai megvalósulhassanak, és a 2013-as ifjúsági Európa-bajnok ökölvívó az európai kvalifikációs tornán elérte gyermekkori álmát az olimpiai kvóta megszerzésével. Az apaként is idén debütáló bajai versenyző a legjobb nyolc között folytatja majd a versenyt, amely várhatóan áprilisban folytatódhat.

Magyarország jelenlegi egyetlen olimpiai boksz kvótása folyamatos felkészülésben van a nehézségek ellenére, és továbbra is a kemény munkában hisz. Tokióig még hosszú az idő, rengeteget lehet csiszolni a képességeken, és bizakodhatunk, hogy további versenyzők csatlakoznak még hozzá 2021-ben.

„Sportolóként szerintem mindenki legfőbb célja, hogy olimpián szerepelhessen. Nekem is természetesen ez volt a célom Londonban, és amikor sikerült az európai olimpiai kvalifikációs tornán a legjobb nyolcig eljutnom, igazából fel sem tudtam fogni, hogy kvótás vagyok. Hetekkel később tudatosult bennem, hogy megcsináltam, és a rengeteg év befektetett munkája megtérült.

Nagyon meglepett, hogy májusban az európai árnyékboksz online versenyen a bírók jutalmazták a technikám, és első helyezést értem el, teljesen meglepett. Nagy plusz motivációt adott, főleg ezekben a koronavírusos időkben, amikor versenyekre nincs nagyon lehetőség, és volt virtuális megmérettetésünk.

Azóta az életem nagyon megváltozott, minden napomat bearanyozza a kislányom, akivel nemrég bővült a családunk. Kiveszem mindenben a részem, így az öltöztetésben, a fürdetésben, az etetésben is. Szerencsére Hanna nagyon boldog baba, sokat nevet, és kezdem megismerni a legújabb meséket is.

A felkészülésemet október végéig édesapámmal folytattam, de sajnos ő jelenleg kórházban van a krónikus betegsége miatt, így most ikertestvérem Viktor segít nekem mindenben. Napi kétszer edzünk, jelenleg egy téli alapozásom van, aerob jellegű munkát végzünk.

Az európai olimpiai kvalifikációs torna folytatásakor a célom minél előkelőbb helyen végezni, ugyanis fontosnak tartom, hogy Tokió előtt az ellenfeleim felfigyeljenek rám, és ez nekem is plusz motivációt adna. Minden kvalifikációs eseményt nyomon követek, figyelem az ellenfeleim”, értékelte céljait, és jelenlegi felkészülését a 25 éves Gálos Roland.

Közelgő események