hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Jelentős a nemzetközi érdeklődés a februári 65. Bocskai István emlékversenyre

Jelentős a nemzetközi érdeklődés a februári 65. Bocskai István emlékversenyre

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség legfontosabb hazai rendezésű nemzetközi eseménye a Bocskai István emlékverseny lesz, amely hagyományosan februárban kerül megrendezésre. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség jelentős promóciót folytat azért, hogy minél több nemzet képviseltethesse magát a nehéz körülmények ellenére. Több ország már azonnal az első körben visszaigazolta a részvételét, így minden bizonnyal 2021-ben is remek csatákat láthatunk a Bocskain.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) legfontosabb idei, hazai rendezésű felnőtt eseményére rögtön az év elején sor került a hagyományoknak megfelelően, február 7-e és 13-a között. Bertók Róbert szövetségi kapitány számára a Bocskai emlékverseny egyben visszajelzés is a válogatottak jelenlegi állapotáról, amelyet az esemény előtt nemzetközi összetartással indít.

A Hajdúság központja, Debrecen a Bocskai emlékverseny házigazdája, ahol a csapatok egy helyen a verseny helyszínen lakhatnak, amely az esemény egyik jelentős előnye. A külföldi csapatok a korábbi években rendre kiemelték, mennyire jól szervezett a Bocskai emlékverseny, és nagyban segíti őket, hogy nincs távolság a szálloda és a csarnok között.

A hosszú, immáron évtizedekre visszatekintő kölcsönös partneri viszony Debrecen városával példamutató sportágunkban, amelyet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) minden vezetője kiemelt az esemény alatt. A hagyományos évindító nemzetközi versenyen a férfiak nyolc, míg a hölgyek öt súlycsoportban mérhetik össze erejüket Debrecenben.

A 2021-es Bocskai emlékverseny már a 65. lesz az esemény történetében, ezzel a bolgár Sztrandzsa mögött a második legrégebbi, folyamatos európai felnőtt ökölvívó torna. A Bocskain korábban számos világklasszis, olimpiai bajnok, világbajnok szerepelt, és már mind az öt kontinens képviseltette magát a rangos eseményen.

Az idei esemény a koronavírus járvány ellenére is megrendezésre kerül, amely a dr. Bajkai István elnök vezette MÖSZ nagy szakmai sikere. Természetesen szigorú ellenőrzések mellett kerül sor a Bocskai emlékversenyre, minden résztvevőnek 72 órával nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatnia, és az EUBC orvosi Covid-19 protokoll lesz érvényben az eseményen.

A tavalyi 64. alkalommal megrendezésre került debreceni Bocskai emlékversenyen a közönség magas színvonalú mérkőzéseket, világklasszisokat és magyar sikereket is láthatott. A magyar válogatott egy évvel korábban egy arany-, két ezüst-, és négy bronzéremmel zárta a rendkívül erős Bocskai emlékversenyt, ezek közül a hölgyek két medáliával járultak hozzá az éremgyűjteményhez. A magyar aranyérmet a 2020-as Bocskai emlékversenyen a később olimpiai kvótát szerző Gálos Roland gyűjtötte be.

Közelgő események