hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fodor Milán – Minden sokkal tudatosabb lett a felkészülésben a magyar szövetségnek köszönhetően

A rutinos Fodor Milánra nagy feladat vár idén áprilisban, a korábban félbeszakadt európai olimpiai kvalifikációs tornán amennyiben győz a lengyel Damian Durkacz ellen, Gálos Rolandot követően második magyarként juthat el a tokiói olimpiára. Mindent ennek a feladatnak rendelt alá Fodor Milán, de előtte még a 65. Bocskai emlékversenyen szeretne aranyérmet begyűjteni.

A Vasas-Süllős bokszolója az ünnepek alatt sem pihent, akárcsak a válogatott többi tagja, a Bocskain tér vissza a nemzetközi vérkeringésbe. Fodor Milán már a 2011-es magyar bajnokságon ezüstérmet gyűjtött, egy évvel korábban ifjúsági nemzetközi tornákon szerepelt, így egy évtizednyi rutinnal a háta mögött érkezik a Bocskai emlékversenyre.

„A felnőtt országos bajnokságot követően keményen edzettem, hogy a 2021-es évre teljesen felkészült állapotban versenyezhessek. Az ünnepek jól teltek, egy hét pihenőt engedélyeztem magamnak egy kis regenerációra, de tökéletesen nem álltam le. Hiányzott a mozgás nagyon gyorsan, és elmentem futni minden nap, hogy a fizikai felkészültségem maximális maradjon.

A Bocskai emlékversenyre hat hetes felkészülési ciklussal készülünk fel, ennek vagyunk most már a vége felé. Heti tíz edzésem volt az elmúlt időszakban is, és úgy érzem, teljesen rendben vagyok mind fizikailag, mind lelkileg. Minden hétnek megvolt a maga feladata, és szeretném, ha ezek a fejlesztések visszaköszönnének majd a Bocskai emlékversenyen.

Nagyon várom a nemzetközi meccseket, a Bocskait, és remek állomás lesz az európai olimpiai kvalifikációs torna folytatása előtt. A Bocskai lesz számomra a főpróba, ezért szeretnék kiemelkedően szerepelni, meg akarom nyerni a versenyt. A célom Debrecenben, hogy megmutassam mindenkinek, nem véletlenül állok egy lépésre az olimpiától a kvalifikációs tornán.

Minden sokkal tudatosabb lett a felkészülésben, és a magyar szövetségnek köszönhetően remek stáb állt össze. Dunaújvárosban, a válogatott edzőtáborban voltak éles kesztyűzéseim az osztrákokkal, amelyek jól sikerültek.

Erre az évre a kvótaszerzés a legfontosabb cél természetesen, amelyet egy olimpiai érem koronázhatna meg, de előbb a teljes koncentráció a Bocskain van,” fogalmazta meg idei legfőbb terveit Fodor Milán.  

Közelgő események