hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ollári Norbert és Csiszár Zalán nyerte az Énekes emlékverseny első napjának legszorosabb csatáit

A második ökölvívó olimpiai bajnokunkról elnevezett Énekes István ifjúsági emlékverseny megkezdődött Budapesten az első versenynappal. A sorsolást, és a technikai értekezletet követően tizenhat pár küzdelmeire került sor az első napon, amelyen Ollári Norbert, és Csiszár Zalán szoros meccseket húzott be. Horváth Máté ismét bizonyította kiváló kvalitásait és könnyed győzelemmel jutott a következő körbe.

A mérlegelésen végül 89-en jelentek meg, amely szerencsére előrelépés a korábbi évhez képest. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, dr. Bajkai István nyitotta meg az Énekes emlékversenyt, amelyre müncheni olimpiai bajnokunk, Gedó György is kilátogatott.

A versenyre ezúttal a Vasas Sport Club Gedó György ökölvívó termében kerül sor, és a 2003-ban, és 2004-ben született női és férfi ökölvívóink vehetnek részt. Az ifjúsági korosztály részére idén világbajnokságot, majd ősszel Európa-bajnokságot is rendeznek, továbbá Magyarország is házigazdája lesz májusban az erős Bornemissza nemzetközi emlékversenynek ebben a korcsoportban, így nagy jelentősége van az összecsapásoknak.

A Covid-19 koronavírus helyzetre, a harmadik hullámra való tekintettel továbbra is szigorú egészségügyi szabályok az érvényesek, így van ez az Énekes emlékversenyen. A hazai esemény nyomon követhető a Magyar Ökölvívó Szakszövetség YouTube oldalán, így minden rajongó szurkolhat a kedvenceinek.

A nap mérkőzése

A Hell Fight Club óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt két évben, meghatározó lett a magyar bokszban, és az utánpótlása is egyre erősebb. Nagy László gyors beugrásokkal próbált dolgozni Ollári Norbert ellen a fiú 52 kilósok csatájában, és frissen nyitotta az első menetet. Ellenfele, az Impérium Ökölvívó Sportegyesület tehetsége, többet vállalt a második menettől kezdve, és testre mért ütésekkel puhította Nagy Lászlót. Ollári erőnléte kitartott a harmadik menet végéig és egy nagyon szoros mérkőzésen diadalmaskodott az Énekes emlékversenyen.

A nap meglepetése

A Kanizsai Boksz Klub tehetsége, Szüsz Cintia szerepelt már nemzetközi tornákon a korábbi években, és junior magyar bajnokként érkezett az Énekes István emlékversenyre. A 16 éves ökölvívó a 64 kilósok között favoritnak számított, és nagy adok-kapokba ment bele a Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola tehetségével szemben, és ebből többször Varga Franciska jött ki sikeresebben. A soproni versenyző a második menetben többet mozgott előre, és harci szellemes győzelmet ért a dunántúli csatában.

A nap összefoglalója

A Csepeli Szabadidő Sport Egyesületet képviselő Pálfi Viktória bronzérmes volt a tavaly debreceni ifjúsági országos bajnokságon, és immáron rutinosabban szerepel az Énekes emlékversenyen. Október óta a súlya nem változott, az 54 kilósok között szerepel, és a vecsési Fekete Lili ellen kezdte meg menetelését. A vecsési lány nem tudta a magassági fölényét megfelelően kihasználni, és Pálfi lábmunkája elég volt a győzelemhez.

A váltósúly (69kg) az egyik meghatározó kategória a fiúk mezőnyében, ahol a nyíregyházi Petrimán Patrik technikai tudásában bízott a balatonlellei Csiszár Zalán ellen. A tapasztaltabb nyíregyházi ökölvívó ment előre, lopta a távolságot, és gyorsaságával próbált magasabb ellenfeléhez közelebb kerülni. Csiszár a második menettől kezdve többet dolgozott, és egyenesei rendre ültek, így meg tudta fordítani a nap egyik szoros csatáját.

A Dunai Ökölvívó Sportegyesület nagy tehetsége, a serdülő Eb-bronzérmes Horváth Máté jelentős nemzetközi rutinnal rendelkezik, így azonnal kezdeményezően lépett fel a kőbányai Szűcs Richárd ellen. A junior Európa-bajnokságot is megjárt Horváth Máté gyorsan számoltatott ellenfelére, és döntésre vitte a dolgot az első menetben. A kőbányai ringsarok feladta az egyenlőtlen küzdelmet, így Horváth készülhet a következő csatára.

Közelgő események