hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Új AIBA Ökölvívó Akadémia épül Németországban

Németországban zajlott a kölni Világkupa, amelyen a brazilok, a németek, a kazahok, a franciák és a hollandok is aranyéremnek tapsolhattak az erős nemzetközi eseményen, amelyen 15 nemzet képviselői indultak.

Az AIBA orosz elnöke Umar Kremljov is részt vett a kölni világkupán, a döntők napján tárgyalt a német szövetség képviselőivel, valamint találkozott a versenyzőkkel, érmeket adott át, és két finálét megtekintett. A brazil Jucielen Romeu és a német Kevin Boakye-Schumann nyerte meg azokat a súlycsoportokat.

A tárgyaláson a német szövetség elnöke Erich Dreke mellett az AIBA Verseny Bizottságának vezetője, a helyi szövetség főtitkára, Michael Müller, a svájci elnök Andreas Anderegg, valamint a német ökölvívás 1988-as olimpiai bajnoka, Henry Maske vett részt az eseményen az AIBA elnöke mellett.

Németország jelenleg is több kiváló edzőközponttal rendelkezik, Kienbaum, Hennef, és Heidelberg egyaránt adott otthont már nemzetközi edzőtáboroknak az elmúlt években. A tervezett új AIBA Akadémia Németországban kerül építésre, amelyekben a felek a megbeszélések alatt megállapodtak.

Az AIBA korábban Almati mellett, Kazahsztánban működtetett akadémiát kevés sikerrel, Németország központi fekvése minden bizonnyal sokkal sikeresebb lesz a jövőben. Az új AIBA Akadémia otthont adhat a versenyzők mellett a legjobb szakembereknek, edzőknek, cutmeneknek, egészségügyi és menedzsment személyzetnek.

Közelgő események