hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

dr. Szabó Tünde államtitkár utánpótlás korosztályos mérkőzésekkel kapcsolatos tájékoztatása

Tisztelt Sportvezetők, Edzők, Ökölvívók!

Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony Szövetségünkhöz írt levelében közölt állásfoglalását, az utánpótlás korosztályos versenyrendszerek, mérkőzések vonatkozásában.

“A járványügyi veszélyhelyzet fokozódása és az azzal kapcsolatos következmények elhárítása mindannyiunk részéről rendkívüli felelősségtudatot kíván. Nekünk, sportvezetőknek nemcsak családunk megóvása a célunk, de kiemelt gondossággal kell eljárnunk mindennapi munkánk során Magyarország sporttársadalma egészségének megóvása érdekében is. Ez a felelősség nehéz kompromisszumokkal jár, amelyek pozitív hozadéka – az egészséges, sportszerető és sportolni vágyó ifjúság – érdekében határozott, ugyanakkor nehéz lépéseket is meg kell tennünk.

A koronavírus világjárvány harmadik hullámának negatív járványügyi adatai nem hagynak kiutat a védelmi intézkedések szigorú követelményeinek betartása alól és megkövetelik a sportvezetők ezen felüli erőfeszítéseit is annak érdekében, hogy a járványnak minél kevesebb sportoló essen áldozatul. A harmadik hullám immár a fiatalabb korosztályokat sem kíméli, így kiemelt figyelmet kell fordítani az utánpótlás-korú sportolók és rajtuk keresztül családtagjaik egészségének megóvására. Nehéz a helyes megoldás megtalálása a mindennapi sporttevékenység, az edzések során is, de különösen problémás lehet ez azoknál a sporteseményeknél, ahol az egyes szereplők más (idegen) csapat, klub versenyzőivel találkoznak.

A fentiekre tekintettel kérem, hogy a járványügyi helyzetre és a várható negatív egészségügyi következményekre figyelemmel alaposan mérlegelni szíveskedjen mindazon versenyrendszerben vagy versenyrendszeren kívül szervezett verseny, mérkőzés megrendezésének, megtartásának szükségességét, amely során utánpótlás-korú sportoló közvetlen kontaktusba kerülhet más – hazai vagy külföldi – sportolóval. E sportesemények kapcsán a sportági sajátosságok mérlegelését követően megfontolandónak tartom az utánpótlás korosztályos versenyrendszerek ideiglenes felfüggesztését, illetve az ilyen sportesemények elhalasztását az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében.

Az előttünk álló akadály – a koronavírus járvány – leküzdésének egyik leghatékonyabb eszköze, ha együtt küzdünk. Köszönöm, hogy Ön is részese a sporttársadalom összefogásának!” – dr. Szabó Tünde – sportért felelős államtitkár.

Köszönjük megértésüket, összefogásukat és közös küzdelmüket ebben a kihívásokkal teli nehéz időszakban!

Tisztelettel:

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Közelgő események