hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács István lett az AIBA új főtitkára

Atlanta bajnoka, az amatőrként és profiként is világ- és Európa-bajnok Kovács István lett a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) új főtitkára. A lausanne-i székhelyű szervezet videokonferencián döntött úgy, hogy a mostanáig a hivatásos WBO (Bokszvilágtanács) európai alelnökeként és az M4 Sport műsorvezetőjeként, továbbá a NOB által életre hívott, a tokiói játékok ökölvívótornáját szervező munkacsoport (Boxing Task Force) tagjaként dolgozó Kokó kerüljön a főtitkári pozícióba.

Kovács elmondta, hogy Tokióig nem, de az olimpia után rengeteg mindent meg kell változtatni a sportágban: mindenki által értelmezhető pontozásra, a versenyek új lebonyolítási rendszerére és az egyes korosztályhatárok pontosítására is szükség van. Az új AIBA-főtitkár elmondta: „Nem a sportvezetőknek, hanem az edzőknek, az ökölvívónak, az egykori nagy bajnokoknak kell összedugniuk a fejüket. Amikor tornából felmentett sportvezetők hoznak döntéseket, az láttuk, hogy hová vezet. Most másik úton indulunk el.”

Forrás:

https://www.nemzetisport.hu/okolvivas/okolvivas-kovacs-istvan-lett-az-aiba-uj-fotitkara-2816781?fbclid=IwAR3RVhzK3tyfguj_TzEVYUO3rTUj6L64Nl-nw77HnSu5Y18vfytyNh3emtE

Közelgő események