hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Ancsin Kata vezetésével az ifjúsági lányok is Tatán készülnek a kielcei világbajnokságra

Kielce lesz a helyszíne az ifjúsági világbajnokságnak, amelyen összesen húsz bajnokot avatnak majd, tízet-tízet a férfiak és a nők mezőnyében. A férfi válogatott mellett a hölgyek is Tatán töltik a felkészülés utolsó fázisát, ezeket a tapasztalatokat foglalta össze két szakvezető, Ancsin Kata és Seres Attila, valamint két versenyzőnk is megosztotta a tatai tapasztalatait.

„Az első tatai hét után annyit tudok mondani, hogy a csapat fele jó állapotban van, egymással tudtak kesztyűzni, és a B keretünk is segíti a felkészülésünket. Mivel nagyon hosszú ideje nem volt nemzetközi mérkőzésük, de bízunk benne, hogy tudnak mérkőzéseket nyerni az ifjúsági világbajnokságon. Nagyon jó állapotban van Varga Bea és Varga Boglárka is. Egy kiesőnk van, de minőségi helyettesítéssel tudjuk megoldani a helyzetet,” foglalta össze az első heti tapasztalatokat Ancsin Kata.

„A tatai táborban a felkészülést két szlovák versenyző is segíti az 51 és a 64 kg-ban, amely sokat jelent a csapatnak. A lányok a fennálló nehézségek, valamint a meccshiány ellenére jó állapotban vannak, hangolódnak a versenyre. A húsvétot otthon töltik, majd utána onnan a táborból utaznak a kielcei ifjúsági világbajnokságra. A +81kg-ban végül a felnőtt magyar bajnok Hoffmann Réka lesz az indulónk, mert Bereczki Fanni a tábor előtti hétvégén lett koronavírus pozitív,” nyilatkozta a női válogatott mellett dolgozó Seres Attila.

„Úgy érzem, hogy fejlődöm, egyre jobban érzem magam, és egyre elszántabb vagyok, hogy bizonyítsam a képességeim. Sokat nem hagytam ki szerencsére, gyorsan, minden gond nélkül visszaszoktam az edzésmunkába. A kesztyűzések is alakulnak, napról napra kezdek ráérezni a legjobb kombinációimra. A legnehezebb része a felkészülésemnek a súlyhozás, kicsit kimerültebb vagyok tőle, de már nagyon közel vagyok a célhoz,” értékelte a felkészülését a kisebb kihagyást követően visszatérő felnőtt magyar bajnok Szabó Szabina.

„Nagyon jól halad a felkészülés a tatai edzőtáborban, erős válogatott keret dolgozik együtt ezekben a hetekben. Pörgős edzéseink vannak Tatán, gyorsítunk a közelgő versenyre. Délelőttönként fizikai tréningeket kapunk, illetve futós edzéseket csinálunk, délutánonként pedig a szermunkán és a kesztyűzéseken van a hangsúly. Nagyon jó állapotban érzem magam, de még van mit csiszolni az ifjúsági világbajnokságig. A motivációm még mindig nagyon erős, ahogy a céljaim is,” mondta magabiztosan a KSI junior Eb-bronzérmes tehetsége, Dobos Rebeka.

Közelgő események