hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kielce a helyszíne az ifjúsági világbajnokságnak, amelyen összesen húsz bajnokot avatnak majd

A magyar válogatott megérkezett az ifjúsági világbajnokság helyszínére, és rögtön neves vendéget fogadhatott. A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség magyar főtitkára, olimpiai-, világ-, és Európa-bajnokunk Kovács István meglátogatta csapatunkat a verseny helyszínén, amelyről közös fotó is készült.

Kielce a helyszíne az ifjúsági világbajnokságnak, amelyen összesen húsz bajnokot avatnak majd, tízet-tízet a férfiak és a nők mezőnyében. A verseny április 13-án kezdődik a selejtezőkkel, míg a döntőkre 22-én és 23-án kerül sor a lengyel városban. Remélhetőleg magyar versenyzők is eljutnak a világverseny végső fázisába, és érdekeltek lesznek az éremkiosztókon.

A férfi válogatott mellett a hölgyek is Tatán töltötték a felkészülés utolsó fázisát, majd a hétvégén már Kielcébe érkeztek. A szakág vezetői remek felkészülési programot raktak össze a válogatott tagjainak, akik így mindannyian élesen érkeztek meg az ifjúsági világbajnokság helyszínére.

A nagy nemzetek közül Oroszország, Üzbegisztán, Kazahsztán, Kuba, Ukrajna, India, és Törökország is népes csapattal szerepel a világbajnokságon, akárcsak a házigazda lengyelek, akik a hölgyek között számíthatnak bőséges éremtermésre.

A magyar csapat a legutóbbi ifjúsági világbajnokságon egy ezüst-, illetve egy bronzéremmel zárt a hazai rendezésű budapesti eseményen. Orbán Adrián és Villás Veronika szerezte ezeket az érmeket, az új csapat pedig az ő hagyományaikat folytathatja. A korosztály utolsó férfi magyar világbajnoka Bacskai Balázs volt a 2006-os agadiri világbajnokságon, míg a lányok között Szatmári Petra állhatott fel a dobogó legfelső fokára 2013-ban.

Közelgő események