hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Adler Zsigmond ökölvívó-mesteredző születésének 120. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Megemlékezés Adler Zsigmond sírjánál

Születésének 120. évfordulója alkalmából Adler Zsigmond ökölvívó-mesteredző sírjánál, a Farkasréti temetőben helyezte el az emlékezés koszorúit és virágait a Magyar Ökölvívó Szakszövetség részéről Dr. Bajkai István elnök, Tóth Zsuzsanna főtitkár, Dr. Pálos Péter az ellenőrző testületének elnöke és Adler Zsigmond egykori klubja, a Vasas SC.

Dr. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke az első magyar ökölvívó-mesteredző rendszereken átívelő gazdag életútját elevenítette fel: „Adler Zsigmondnak olyan szeme volt a bokszhoz, mint senki másnak, háttal a szorítónak az ütések hangjából is megmondta, hogy mi történik, már abból tudta, hogy az ökölvívó fárad, vagy van még benne erő a folytatáshoz. Csak remélhetjük, hogy a mai edzőgenerációban már ott vannak az új Adlerek, akiknek a szakmai irányításával a magyar ökölvívás is visszajut arra a magas szintre, ahová hosszú évtizedeken át tartozott” – fogalmazott a MÖSZelnöke. Ezután a szövetség korábbi főtitkára, Kincses Ferenc méltatta Adler Zsigmond edzői pályafutását.

Adler Zsigmond sírjánál koszorút helyezett el a leghíresebb tanítvány, Papp László családja és az 1972-ben olimpiai bajnok Gedó György is.

Az edzőlegenda 120 éve, 1901. április 17-én született, a háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, hivatásos Európa-bajnok Papp László mestere 1982. február 12-én hunyt el.

Közelgő események