hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hegedűs Levente a legjobb nyolc között folytathatja az ifjúsági világbajnokságon

Az ifjúsági világbajnokság ötödik napja során két magyar versenyző volt érdekelt a lengyelországi Kielcében. A fiúknál Kiss Leventét követően Hegedűs Levente is a legjobb nyolc közé jutott, miután japán ellenfele nem tudott ringbe lépni. Beri Kevin élete első nagy nemzetközi tornáján nem vallott szégyent, de lengyel riválisa túl rutinos volt számára.

Hegedűs Levente az első körben a japán Kazuma Aratake ellen lépett volna ringbe a szombati versenynapon, aki a világbajnokságon is éremesélyesnek számított. Japán ellenfele nem tudott ringbe lépni az ötödik versenynapon, ezzel Hegedűs Levente a legjobb nyolc közé jutott Kielcében, és már biztosan pontszerző lesz. A legjobb nyolc között az azeri Nidzsat Huszejnov ellen meccselhet az éremért a 49 kilósok mezőnyében.

A legjobb tizenhat között kezdhette meg a szereplését Beri Kevin is, a lengyel Jakub Straszewski ellen várta a bizonyítást. A rutinos lengyel ökölvívó izraeli ellenfelét búcsúztatta magabiztosan a második versenynapon még a harminckettő között, több korosztályos Eb-n is szerepelt korábban.

Straszewski kezdte jobban a mérkőzést, az első percben egy tiszta találattal örömet okozott a hazaiaknak. Az első menetet követően négy pontozónál nyerésre állt a lengyel versenyző, Beri védekezése nem állt össze ebben a három percben.

A lengyel a második menetben is egy kicsit gyorsabb volt, amely pont elégnek bizonyult arra, hogy növelje az előnyét. Beri egyik remek és tiszta egyenesére rögtön válaszolt Straszewski a mérkőzés közepén. A magyar versenyző a második menet végén egy nagyobb ütést beszedett, de bátran folytatta a mérkőzést, és nagyot küzdött élete első nagy nemzetközi versenyén.

A harmadik menet hasonló mederben zajlott tovább, a lengyelnek voltak a tisztább találatai, Beri Kevin bátran ment előre, de megérdemelten nyerte meg az összecsapást Jakub Straszewski. A különbség kettejük között a nemzetközi rutin volt, amely a lengyel javára döntötte el ezt a nehézsúlyú összecsapást.

Közelgő események