hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiss Levente fantasztikus boksszal már biztosan érmes az ifjúsági világbajnokságon

Az ifjúsági világbajnokság hatodik napja hatalmas magyar sikerrel zárult, junior Eb-ezüstérmesünk, és felnőtt magyar bajnokunk Kiss Levente ifjúsági Eb-aranyérmes orosz ellenfelét legyőzve a legjobb négy közé jutott, és már biztosan érmes a versenyen.

Első magyarként a nap folyamán a vecsési Hoffmann Réka a legjobb nyolc között kezdhetett, a súlycsoport aranyesélyesével, az indiai Alfiya Akram Khan Pathan ellen pontosan le is mérhette hol tart a nemzetközi mezőnyben. Ellenfele négy éve kezdett bokszolni, 2019-ben junior Ázsia-bajnoki címet szerzett, és a februári montenegrói nemzetközi tornán a súlycsoport ifi Európa-bajnokát is magabiztosan győzte le.

Réka remek fizikai adottságokkal rendelkezik, és nem ijedt meg erős indiai ellenfelétől, igyekezett azonnal nagy sebességet diktálni. Pathan rögtön felvette a ritmust, és még egy fokozatot emelt az első perc végére. Nehézsúlyhoz képest nagy adok-kapok alakult ki, az első menet aktivitása megfelelt volna egy könnyűsúlyú meccsnek is.

A pontozóknál az indiai vezetett az első menetet követően, de Réka is több tiszta találattal jelezte, nem szabad félvállról venni, sőt igazából az első három percben legalább egyenlő ellenfél volt. A második menetben az indiai frissebb volt, sokkal többet talált, és ez a periódus egyértelműen az övé lett. A fáradó vecsési lánynak a harmadik menetben is voltak szép ütései, és veresége ellenére minden elismerést megérdemel, mert a súlycsoport favoritja ellen végig harcban volt, és rengeteg tiszta találatot vitt be.

Az érdi Szigetvári Bendegúz (75kg) a szlovén Dejan Leburics ellen győzelemmel nyitott az ifjúsági világbajnokságon. Győzelmét követően másodikra neki az oroszok klasszisa, junior Európa-bajnoka, Mihail Uszov következett, akinek már közel 300 mérkőzése volt. Szigetvárinak jelentős magassági fölényt kellett ledolgoznia, de bátran ment előre, nem tartott orosz riválisától.

A fordított alapállású magyar versenyző sok ütést szedett be az első menetben, így a pontozók Uszovot látták jobbnak. A második menetben Szigetvári horgai működtek, meglepte Uszovot ezekkel, de a meccset továbbra is az orosz irányította. Uszov nagyon aktív volt a harmadik menetben, ekkor mutatkozott a legnagyobb különbség a felek között, így Szigetvári kiesett a legjobb tizenhat között.

A magyar ifi csapat legjobbja, a junior Eb-ezüstérmes és felnőtt országos bajnok Kiss Levente az indiai Jugnoo ellen győzelemmel nyitott az ifjúsági világbajnokságot, amely egy szép kezdet volt egy magasan jegyzett riválissal szemben. A legjobb nyolc között az ifjúsági Eb-aranyérmes Ivan Onyiscsenko került az útjába, de ezt később csak az orosz ökölvívó bánhatta leginkább.

A mérkőzés előtt nagyjából egyenlő esélyekkel rendelkeztek, és bíztunk Levi hatalmas szívében, és ritmusában. Versenyzőnk energikusan kezdett, sokat vállalt, egyértelműen irányítani akarta az összecsapást a nehezebb orosszal szemben. Horgai sokszor találtak, szépen hajtotta végre a taktikai utasításokat, és három pontozónál is vezetett az első menetet követően.

Legjobbunk egy újabb sebességi fokozatra kapcsolt a második menet elején, amely már sok és sokk volt az orosznak is. A középső etapot uralta Levi tiszta ütéseivel, Onyiscsenkónak csak egy valamire való akciója volt. A harmadik menetben testre mért ütésekkel puhította tovább az oroszt Levente, és a nagy tempó egyben biztos győzelmet is jelentett számára. A 2018-as budapesti ifjúsági világbajnokságot követően is lesz magyar érmes az eseményen, ez már biztos.

„Kemény meccs volt, de fantasztikus érzés érmesnek lenni ismét, és dobogóra állni egy nagy eseményen a 2018-as junior Európa-bajnokságot követően. Ezért dolgoztam keményen az elmúlt hónapokban. Jól bírta az ütéseket testen is az orosz, bírta a tempót, jobban, mint vártam, de sikerült mindent kiadnom magamból. Az érem már biztos, a többi kiderül majd hamarosan,” nyilatkozta hatalmas örömmel Kiss Levente a negyeddöntőt követően, amely számára a világbajnokság kulcsmeccse volt.

Közelgő események