hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Lajos és Varsányi Áron elégedett az ifjúsági fiú csapat küzdőszellemével

A kielcei ifjúsági világbajnokság a magyar csapat számára véget ért miután Kiss Levente nagyot bokszolt az üzbégek egyik legjobbja, Dzsahongir Zokirov, és végül bronzérmes lett. Az ifjúsági fiú szakág vezetőedzői, a nyíregyházi Nagy Lajos és a kőszegi Varsányi Áron összegezte a világbajnokság tapasztalatait a szünnapon.

Felnőtt országos bajnokunk, Kiss Levente (+91kg) ifjúsági világbajnoki bronzérmet szerzett, amely a csapat legkiemelkedőbb teljesítménye volt. A csepeli Hegedűs Levente egy pontszerző ötödik helyezést szerzett a legkisebbek (49kg) között Kielcében, és a negyeddöntőben is remek teljesítményt nyújtott azeri riválisával szemben.

A csapat tagjai közül a debreceni Bernáth László (52kg) és az érdi Szigetvári Bendegúz (75kg) is megnyerte első összecsapásait az ifjúsági világbajnokságon lengyel, illetve szlovén ellenfeleket legyőzve. A többiek is harcoltak az utolsó pillanatokig, és értékes tapasztalatokat szereztek a lengyelországi versenyen.

„Úgy gondolom, hogy sikerült egy harcos csapatot összekovácsolni a rövid idő ellenére, és mindenki hatalmas szívvel bokszolt, Ez volt a reális, amely szerintünk teljesült is Kielcében, Az előzetes várakozásoknak megfelelően Kiss Levente volt éremesélyes, és a nehéz sorsolása ellenére hozta az elvárást, viszont meg ennél is több volt benne. Nagyon sok munka kell, hogy felzárkózzunk a nemzetközi élmezőnyhöz, amelyet elsősorban a klubokban kell elvégezni,” összegezte a tapasztalatokat az ifjúsági fiú csapat edzője, Nagy Lajos.

„Az ifjúsági világbajnokság elején, amelyet megfogalmaztunk, és elvártunk, azaz a tisztes helytállást, a küzdeni akarást, és hogy bokszolják ki, ami bennük van, ezek mind megvalósultak Kielcében. Mindenki harcolt, küzdött, és kihozta önmagából azt a versenyen is, amelyeket az edzéseken tapasztaltunk. Titkon reméltünk egy érmet, ez is összejött szerencsére az ifi Vb-n,” tette hozzá az ifjúsági fiú csapat másik szakedzője, Varsányi Áron.

Közelgő események