hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Elindult a felnőtt keret a Belgrade Winner Tournament rendezvényre

Kettő hetes közös edzőtáborozást követően ma reggel indult útnak a felnőtt keret egy része a rendkívül erősnek ígérkező belgrádi nemzetközi ökölvívó tornára.

Az edzőtáborban résztvevő csapat másik fele a május elején kezdődő Usti nad Labem tornára fog utazni.

A belgrádi torna 2021. április 22-28. közötti időszakban kerül megrendezésre, és mint az várható volt, a nevezések alapján komoly erőpróbának ígérkezik. A belgrádi torna népszerűségét annak is köszönheti, hogy az egyik legjobb időpontban szervezett esemény a kvótaverseny előtt, a másik ok, hogy idén Belgrád fog otthont adni a felnőtt világbajnokságnak is, így olyan csapatok is indulnak a tornán, akik eddig még nem.

A magyar csapatot a belgrádi tornán 7 női versenyző, és 6 férfi versenyző fogja képviselni.  A csapat tagjai között vannak azok a versenyzők, akik még érdekeltek az olimpiai kvótaszerző versenyen, illetőleg az indulók között van a már kvótás Gálos Roland is.

Bertók Róbert szövetségi kapitány összegzése:

„A versenyzők jó állapotban vannak, és láthatóan nagyon várják ezt a komoly megmérettetést. A befejező kettő hetes felkészülés a tervek szerint sikerült, egy kivétellel mindenki könnyen hozta a súlyát is. Jó látni, hogy a versenyzők akarnak, és szeretnek a válogatottal dolgozni, és azt is, hogy szép lassan kezd kialakulni az általam fontosnak tartott csapatszellem.

Ehhez a munkához és hangulathoz természetesen nagyban hozzájárulnak a mellettem dolgozó edzők, Alvics Gyula, és Régi Dániel, valamint ez esetben  Seres Attila is. Régi Dániel edző az Usti nad Labem tornára  fog utazni a magyar csapattal. A verseny komoly erőpróba lesz, de csak egy állomás az idei nagy cél felé.

Szerda reggel minden résztvevő átesett a kötelező COVID tesztelésen. Szerencsére mindenki teszteredménye negatív lett, így az utolsó akadály is lehárult a versenyen elől.

Belgrádi torna indulói névsor

2021. Április 22-28.

Nők

54 kg     Dudek Beáta, Lakotár Hanna

57 kg     Szűcs Szabina

64 kg     Pribojszki Kata , Hámori Luca

75 kg     Lakos Regina

81 kg     Nagy Timi

Férfiak

57 kg     Gálos Roland

63 kg     Fodor Milán

69 kg     Kozák László

75 kg     Oroyowe Isaac, Cservenka Róbert

81 kg     Kovács Pál

Csapat edzők: Bertók Róbert szövetségi kapitány, Alvics Gyula, Seres Attila, Gálos Tamás,

Bíró: Molnár Gábor, az AIBA delegáltjaként

Közelgő események