hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakos Regina és Nagy Tímea bronzéremmel zárták a belgrádi nemzetközi tornát

A Belgrade Winner, azaz a Belgrádi Győztes nemzetközi torna a felnőt válogatott idei második megmérettetése a Bocskai emlékversenyt követően. Lakos Regina és Nagy Tímea egyaránt bronzérmet szereztek Belgrádban, míg olimpikonunk, Gálos Roland a legjobb négy között szerepelhet második győzelmét követően.

Belgrád rendezheti meg a felnőtt férfi világbajnokságot idén év végén, így az érdeklődés jelentős a nemzeti szövetségek részéről. Összesen 35 nemzet négy különböző kontinenst képviselve versenyez a szerb fővárosban, ahol 87 női és 121 férfi ökölvívó harcol a 18 megszerezhető aranyéremért.

Olyan erős nemzetek, mint Oroszország, Üzbegisztán, Kazahsztán, Anglia, Olaszország, Franciaország, Románia, Skócia, Wales, Bulgária, Tunézia, Kirgizisztán, és Marokkó is többek között részt vesz az idei belgrádi nemzetközi tornán. A magyar csapat hat női és hét férfi ökölvívóval szerepel Szerbiában Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével.

A bajai Gálos Roland már biztosan ott lesz a tokiói olimpián, de a félbeszakított európai olimpiai kvalifikációs versenyen is szeretne még minél tovább jutni, hogy a ranglistán jobb pozícióból várhassa a rajtot Japánban. A Bocskai emlékversenyen tért vissza a nemzetközi mezőnybe egy ezüstéremmel, majd a bosnyák Alen Rahimics legyőzésével a legjobb nyolcba jutott Belgrádban. Gálos a jakutföldi orosz Mihail Varlamov ellen lépett ringbe, aki a legutóbbi nemzeti bajnokságon a tizenhatig jutott, míg korábban a nyolcig. Varlamov rutinos versenyző, de Gálos egy szoros mérkőzésen legyőzte az orosz ökölvívót, így a kétszeres Európa-bajnok bolgár Daniel Aszenov ellen bizonyíthat a legjobb négy között.

A balatonlellei Lakos Regina (75kg) újonc ilyen szintű eseményen, de nem vallott szégyent az oroszok kétszeres világbajnoka Zenfira Magomedalijeva ellen az első menetben. Természetesen az orosz veterán jött ki jobban a párharcokból, de Regina bizonyította, hogy lehet majd rá számítani a jövőben. A magyar edzői sarok feladta a küzdelmet a második menetben, így az orosz klasszis jutott a döntőbe, Regina pedig bronzérmet vehet át.

A debreceni Nagy Tímea a magyar válogatott legrutinosabb tagja, aki az európai olimpiai kvalifikációs tornán épp majd Magomedalijeva ellen kezdhet. Mivel ezúttal a félnehézsúlyban (81kg) szerepel, elkerülte Magomedalijevát, de így is orosz ökölvívóval nézett farkasszemet az elődöntőben. Timi ellenfele a +81 kilós orosz bajnok Dulma Lumbunova volt, aki egy súllyal visszafogyasztott. Tapasztalt versenyzőnk nagyon közel volt az orosz versenyző legyőzéséhez, de megosztott pontozásos veresége azt jelenti, hogy ő is bronzérmet vehet át Belgrádban.

A magyar bajnokság jelenlegi ezüstérmese, Kovács Pál a Bocskai emlékversenyen is győzelemmel kezdett, és az első fordulóban a Sierra Leone-i Abu Bakarr Conteh ellen is vette az első lépcsőfokot, miután ellefele nem jelent meg. Kovács a negyeddöntőben az orosz Makszim Reiter ellen lépett ringbe, aki újonc a nemzetközi mezőnyben, de erősebbnek, és pontosabbnak bizonyult a magyar versenyzőnél.  

Közelgő események