hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina és Mezővári Kinga az első napon ringbe lép Ustiban

A sorsolást követően kiderült, hogy két magyar lép ringbe Csehországban az Usti nad Labem-i Grand Prix verseny első napján. Szűcs Szabina a spanyol Jennifer Fernandez, míg Mezővári Kinga pedig a cseh Magdalena Ticha ellen kezdheti meg szereplését a csehországi nemzetközi tornán.

Szűcs Szabina spanyol ellenfele a legutóbbi Európa-bajnokságon a legjobb nyolcig jutott, és sok nemzetközi meccs tapasztalatával bokszolhat a vecsési lány ellen, aki legjobb tudását nyújtva képes lehet Fernandez legyőzésére a női 57 kilósok mezőnyében. Ez az összecsapás a legjobb nyolcért zajlik, míg a sárospataki Mezővári Kinga egyből az éremért kezdhet a nemzetközi szinten rutintalan cseh riválisával szemben.

A magyar csapat összes három női és négy férfi versenyzővel képviselteti magát Usti nad Labemben. Kassai László vezeti a csapatot, amelyet négy edző, Ancsin Katalin Régi Dániel, Nagy Lajos és Seres Attila kísért el.

A kőbányai Sipos Hajnalka az első fordulóban erőnyerő lett, a legjobb nyolc között minden bizonnyal a lengyelek Európa Játékok ezüstérmese, Sandra Drabik következhet neki. Mindez annak függvénye, hogy a lengyel a spanyol Laura Fuertes ellen győzzön az 51 kilósok selejtezőjében.

A férfiaknál a kispesti Virbán Gábor (57kg) a mongolok riói olimpikonjával, a 29 éves Enkh-Amar Kharkhuu ellen a legjobb nyolc között kezd Ustiban. A Bocskain aranyérmes nyíregyházi Kovács Richárd (63kg) a svájciak újonca, Christopher Mouafo ellen bokszolhat majd a negyeddöntőben.

A sokat fejlődött győri Gerzsenyi István szintén egy svájci újonccal szemben kezdhet a nyolc között, Ilyas Ivgen nem tartozik a súlycsoport rutinos versenyzői közé. Ez nem mondható el a Hell Fightos Mester Soma ellenfeléről, az olasz Salvatore Cavallaro 10 év rutinnal rendelkezik a nemzetközi mezőnyben, de a fiatal magyar harcossága kamatozhat ebben a negyeddöntős párharcban.

Közelgő események