hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A kvalifikációra készülő Nagy Tímea a profi világbajnok Christina Hammerrel kesztyűzhet a németországi edzőtáborban

Kétszeres világbajnoki bronzérmesünk, a hajdúhadházi Nagy Tímea (UTE- Madárfészek) versenyben van a közelgő európai olimpiai kvalifikációs tornán, amely még 2020 márciusában szakadt félbe. Nagy Timi a párizsi versenyre kemény edzésekkel készül Németországban, a kienbaumi edzőtáborban, ahol világklasszisokkal kesztyűzhet.

A női középsúly (75kg) sűrű kategória, de ezúttal Nagy Tímea olyan lehetőséget kapott, amely ritkán adódik, a németek kazah születésű sokszoros profi világbajnoka, Christina Hammer ellen kesztyűzhet, vele készülhet a remekül felszerelt kienbaumi edzőtáborban. A tréningeken nemcsak a németek további legjobbjai, mint a kétszeres Vb-bronzérmes Nadine Apetz, vagy Sarah Scheurich, hanem a kazahok is részt vesznek egy erős csapattal.

Nagy Timi az oroszok kétszeres világbajnoka, a szintén rutinos Zenfira Magomedalijeva ellen meglepetésre készül az európai olimpiai kvalifikációs tornán, ahol a tét a legjobb nyolc közé jutás, amely még önmagában nem ér kvótát, de egy nagy lépés azon az úton. Edzője, és egyben férje, Salánki László is vele tarthatott, így minden adott az eredményes felkészüléséhez a párizsi verseny előtt.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetősége igyekszik minden lehetőséget biztosítani, hogy az olimpiai kvótáért még harcban lévő versenyzők a legjobb körülmények között, és a leghatékonyabban tudjanak készülni. A már kvótás Gálos Rolandhoz hasonlóan, Fodor Milán, és Pribojszki Kata is azonos feltételeket kap, hogy a lehető legjobb állapotban lépjenek a kötelek közé az európai olimpiai kvalifikációs tornán. A fizikai felkészülés mellett a pszichológiai is ugyanolyan fontos, ezért Nagy Tímeával edző férje, Salánki László is vele tarthatott Németországba.

Közelgő események