hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Pribojszki Kata, Nagy Tímea, Gálos Roland és Fodor Milán a maximumra törekszik az európai kvalifikációs torna folytatásán

A magyar válogatott négy tagja még versenyben van a 2020 márciusában félbeszakadt európai olimpiai kvalifikációs tornán, amely Párizsban folytatódik az elkövetkező napokban. Még 176 ökölvívó van versenyben az eseményen, közülük 16-an már kvalifikáltak, míg 61-en még kvótát szerezhetnek Párizsban.

A soproni Pribojszki Kata a holland Chelsey Heijnen legyőzését követően a spanyol Melissa Noemi Gonzalez Tudge ellen folytathatja a szereplését a párizsi olimpiai kvalifikációs versenyen. Spanyol ellenfele rendre vesztesen hagyta el a ringet az elmúlt nemzetközi tornákon, remélhetőleg így lesz ez Katával szemben is a legjobb tizenhat között.

„Hiszem, hogy az eddigi legjobb formám hozom, és jól fogok bokszolni Párizsban. Élvezni szeretném a bokszot, és a maximumot kihozni önmagamból ezen a fontos versenyen. A felkészülés során végig egészséges voltam, minden pozitívan zajlott. A felkészülés utolsó szakasza még nagyobb céltudatosságot hozott ki belőlem, fókuszált voltam. Úgy érzem, hogy kételyek nélkül állhatok ki a spanyol Melissa Gonzalez ellen, és bejuthatok a legjobb nyolc közé. Bárki is következik utána, magabiztosan állok ki, hogy bebizonyítsam ott a helyem a legjobb négy között, és ezáltal az olimpián is,” nyilatkozta magabiztosan a soproni Pribojszki Kata.

A hajdúhadházi Nagy Tímea németországi edzőtábort követően szerepel az európai olimpiai kvalifikációs tornán, ahol a legjobb tizenhat között a kétszeres világbajnok, és kétszeres kontinenselső orosz Zenfira Magomedalijeva vár rá.

„A felkészülésem alatt úgy érzem mindent megtettem, amit lehetőségem és erőm engedett. Teljesen tiszta lelkiismerettel utazom a kvalifikációs tornára. Nem lesz könnyű ellenfelem, de a ringben mindent megteszek a sikerért. Kisebb sérülések előfordultak, de mostanra minden rendben van. Várom nagyon a küzdelmeket, remélem, hogy ezúttal ki tudom hozni azt önmagamból, ami eddig nem sikerült, és olimpiai repülőjeggyel térek haza,” mondta Nagy Tímea a párizsi elutazás előtt.

A bajai Gálos Roland Londonban két szép győzelemmel a legjobb nyolcba jutott az 57 kilósok mezőnyében, és már a magyar delegáció biztos tagja a tokiói olimpián. Az Európa-bajnok, és Vb-bronzérmes angol Peter McGrail ellen a negyeddöntőben a cél számára már nem a kvóta, hanem a minél több ranglista pont megszerzése, amely az olimpiai kiemelés miatt lehet fontos.

„Nagyon jó formában érzem magam, minden rendben ment a felkészülésemmel, a súlyomat is most már könnyen hozom. Fejben erősebb lettem. Az első célom, hogy a kvalifikációs versenyen a negyeddöntőben győzzem le az angolt, és minél fényesebb éremmel térjek haza. Utána már csak az olimpiára fókuszálok. Úgy érzem, sikerült feltárképeznem az angol Peter McGrailt az elmúlt hetekben,” értékelte a már biztos kvótás Gálos Roland.

A Vasas-Süllő versenyzője, Fodor Milán győzelemmel nyitott a londoni olimpiai kvalifikációs tornán, a folytatás számára Párizsban a lengyel Damian Durkacz ellen folytatódik. A rutinos Milán egy lépésre van az olimpiai kvótától, amennyiben győz, a legjobb nyolc közé jutna, amely egyben tokiói repülőjegyet is jelentene.

„Mindenképpen a kvótaszerzés a cél Párizsban, már csak egy meccsre vagyok tőle, és úgy gondolom, hogy alaposan kielemeztük a lengyel ellenfelemet. Minden ott a helyszínen fog eldőlni, de ha kell, akkor képes leszek vívni, ha szükséges akkor pedig verekedni is tudok majd ellene. Nem lehet gond egyik taktikával sem, de a felkészülés nem volt zökkenőmentes, az egyik kezem megsérült. A versenyre 100%-os lesz a kezem, és egy meccsre vagyok csak attól, hogy az álmom teljesüljön,” mondta a nagy elánnal készülő Fodor Milán.

Közelgő események