hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Spanyol, orosz, angol és lengyel ellenfelek az európai olimpiai kvalifikációs torna folytatásán

Londont követően Párizsban gazdagíthatja olimpiai kvótáit a magyar boksz, erre Gálos Rolandot követően még három versenyzőnek van esélye. Pribojszki Kata (60kg), Nagy Tímea (75kg) és Fodor Milán (63kg) lép a kötelek közé a francia fővárosban ezen a héten, és olimpiai kvótákra éhesen, nagy motivációval vágnak neki az eseménynek.

Gálos Roland már páholyban van, de szerepel az európai olimpiai kvalifikációs eseményen, a negyeddöntőben ő is érdekelt, és a ranglista pontok miatt egyáltalán nem mindegy, hogy meddig jut. Még 176 ökölvívó van versenyben az eseményen, közülük 16-an már kvalifikáltak, míg 61-en még kvótát szerezhetnek Párizsban.

A kvalifikációs torna a három londoni versenynapot követően ugyanazzal a sorsolással, a negyedikkel folytatódik Párizsban. Az ellenfelek több mint egy éve ismertek, így az a ritka helyzet állt elő, hogy ökölvívóink célirányosan készülhettek spanyol, orosz, angol és lengyel riválisaikra.

A soproni Pribojszki Kata a korábban ifjúsági Európa-bajnok holland Chelsey Heijnen legyőzését követően a spanyol Melissa Noemi Gonzalez Tudge ellen folytathatja a szereplését a párizsi olimpiai kvalifikációs versenyen. Spanyol ellenfele márciusban a Boxam tornán még 69 kilóban szerepelt, májusra az Usti nad Labem-i Grand Prix versenyre már sikeresen visszafogyasztott 60kg-ra. A 22 éves spanyol lány mindkét eseményen az első körben búcsúzott, de sok időt töltött edzőtáborokban.

A hajdúhadházi, korábban kétszeres Vb-bronzérmes Nagy Tímea németországi edzőtábort követően szerepel az európai olimpiai kvalifikációs tornán, ahol a legjobb tizenhat között a kétszeres világbajnok, és kétszeres kontinenselső orosz Zenfira Magomedalijeva vár rá. Orosz riválisa legnagyobb sikereit eddig a +81kg-ban, illetve a 81kg-ban érte el, a veterán dagesztáni ökölvívó több nemzetközi tornán szerepelt idén.

A bajai Gálos Roland Londonban bosnyák, illetve finn ellenfeleit legyőzve a legjobb nyolcba jutott az 57 kilósok mezőnyében, és már biztos tokiói olimpikon. Az Európa-bajnok, Európa Játékok-bronzérmes, és Vb-bronzérmes angol Peter McGrail ellen a negyeddöntőben a cél számára már nem a kvóta, hanem a minél több ranglista pont megszerzése, amely az olimpiai kiemelés miatt lehet fontos. McGrail idén a belgrádi nemzetközi tornán szerepelt, bronzérmet gyűjtött be, mivel az elődöntőben nem állt ki kirgiz ellenfelével szemben.

A Vasas-Süllő versenyzője, Fodor Milán egy észt ökölvívó elleni győzelemmel nyitott a londoni olimpiai kvalifikációs tornán, a folytatás számára Párizsban a lengyel Damian Durkacz ellen folytatódik. Ifjabb 22 éves lengyel riválisa a 2019-es Európa Játékokon a nyolcig jutott, míg idén az oroszok, és a moldávok elleni csapattalálkozókon győztesen hagyta el a ringet. Durkacz a kvalifikációs tornára Grúziában készült fel hegyi körülmények között. A jóval rutinosabb Fodor Milán egy lépésre van az olimpiai kvótától, amennyiben győz, a legjobb nyolc közé jutna, és csatlakozhatna Gálos Rolihoz.

Közelgő események