hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Pribojszki Kata élete legjobb teljesítményét nyújtva közel volt az olimpiai kvótához

A soproni Pribojszki Kata negyeddöntős veresége ellenére még eljuthatott a tokiói olimpiára, ehhez az Eb-ezüstérmes és profi világbajnok francia Maiva Hamadouche ellen élete legjobbját kellett nyújtania. Kata ezt a legfontosabb pillanatban hozta is, szívvel-lélekkel küzdött, mindent kiadott magából, de a francia klasszis meg tudta fordítani kettejük összecsapását.

A spanyol Melissa Noemi Gonzalez Tudge elleni győzelmét követően vereséget szenvedett a párizsi olimpiai kvalifikációs verseny negyeddöntőjében, legyőzője a rutinos török Esra Yildiz volt. Kata alaposan felkészült az olimpiai Box-offra francia ellenfeléből, és az első menetben nemcsak követte a sikeres taktikát, de azt tökéletesen meg is valósította. Sokat mozgott lábon, kontrái sikeresek voltak, így minden pontozónál vezetett az első három percet követően.

A francia ökölvívó ellenfeleit rendre a második-harmadik menetben tudja felülmúlni nagy intenzitású támadásaival, és ugyanezt mutatta be Kata ellen is. A második, és a harmadik menetben is számolt a mérkőzésvezető Katára, de a soproni lány kibírta a nehezebb pillanatokat, és próbált kontrázni. Kata elképesztően nagyot hajtott, küzdött egy klasszis riválissal szemben, de a kvóta a franciáé lett. 

„Tegnap kielemeztem a francia lány mérkőzéseit, és ma reggel átbeszéltük a taktikát Katával. Tudtam, hogy ez is egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Egy ilyen ellenféllel szemben 100%-ban egyben kell maradni mind a három menetben. Ez nem könnyű, mert ilyen típusú ökölvívó egy másodperc pihenőt sem enged. Kata az első menetben tökéletesen végrehajtotta a taktikai utasításokat, és simán hozta ezt a periódust. A második menettől kezdve érződött az elmúlt két mérkőzésnek is betudható fáradtság. Véleményem szerint végig fej-fej mellett voltak, és azt gondolom, hogy mindkét számolás indokolatlan volt. Bíztam benne, hogy a harmadik menetre erőt tud meríteni Kata, és hatalmasat küzdött, de a bírók az utolsóban is a franciát látták jobbnak. Nagyon sajnálom, mert kettő mérkőzésen is csak hajszálon múlott Kata győzelme. Ezzel az olimpiai álom elúszott, de büszke lehet magára, mert mindhárom mérkőzésen hatalmasat harcolt. Összességében elégedett vagyok a teljesítményével,” mondta Bertók Róbert szövetségi kapitány

„Kemény mérkőzésre számítottam, tudtam, hogy kivel állok szemben, de nem érdekelt, mert képesnek éreztem magam arra, hogy technikailag megoldjam a feladatot. Az ökölvívás egy igazi küzdelem, ahogy ez a mérkőzés is az volt. A végsőkig küzdöttem, mindent kiadtam magamból, és úgy érzem, nincs miért szégyenkeznem,” nyilatkozta Pribojszki Kata a hatalmas csatát követően.

Közelgő események