hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert szövetségi kapitány – Gálos Rolival és Pribojszki Katával teljesen elégedett vagyok

A magyar válogatott egy roppant értékes bronzéremmel zárt az európai olimpiai kvalifikációs tornán, amelyet Gálos Roland szállított. Már a negyeddöntős szereplése is olimpiai kvótát ért, de az angol klasszis Peter McGrail ellen élete legnagyobb sikerét érte el. Pribojszki Kata hatalmas fejlődésen ment keresztül, és ugyan a kvóta elmaradt, de kevés mérkőzése ellenére bizonyítottam fejlődése töretlen.

„Amikor egy versenyző teljesítményét értékelem, akkor figyelembe veszem a tudását, és a képességeit is.

Gálos Roland az angol McGrail elleni negyeddöntőben nagyon jó taktikával küzdött, kihúzta a méregfogát, és nagyon értékes győzelmet aratott, amely nagy önbizalmat ad neki az olimpiára, és a ranglista szempontjából is fontos volt ez a siker. A francia elleni elődöntőnek nem volt komoly tétje, és nem is nagy baj, hogy kikapott tőle, és látja, hogy az olimpiáig még miben kell fejlődnie. A fő probléma ugyanaz volt, mint a Bocskai emlékversenyen, Roli keveset ütött, de a cél az olimpia.

Pribojszki Katának három mérkőzése volt az európai olimpiai kvalifikációs tornán Párizsban. Három különböző taktikával kellett küzdenie, és mindhármat szépen megoldotta. Büszke lehet magára, mert mindhárom mérkőzésen hatalmasat harcolt. Összességében elégedett vagyok a teljesítményével. A török elleni negyeddöntőben szerintem neki is adhatták volna a mérkőzést, de a pontozók sajnos nem így döntöttek. A francia lány a ki-ki meccsen profi világbajnok volt, bokszolt már tíz menetet is, így neki nem jelentett gondot hármat végig robotolnia. Az első menetben Kata nagyszerűen hatástalanította a francia támadásait, aki ment előre folyamatosan három meneten keresztül. A mérkőzésvezető teljesen indokolatlanul számolt rá kétszer is, és akkor is őt figyelmeztette, amikor a francia szabálytalankodott. Nagyon sajnálom, mert kettő mérkőzésen is csak hajszálon múlott Kata győzelme.

Nagy Timi az orosz világbajnok Magomedalijeva ellen nem tudta borítani a papírformát, de önmagához képest jól teljesített azon az összecsapáson. Sajnos Fodor Milán a lengyel Damian Durkacz ellen leblokkolt, nem tudta megvalósítani a taktikai elképzeléseket, így nem jutott kvótához,” értékelte a kvalifikációs tornán szereplő válogatottak teljesítményét Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Közelgő események