hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kozák Laci és Cservenka Róbert is sikerrel nyitott az U22-es Európa-bajnokságon

Két magyar győzelemmel kezdődött az U22-es Európa-bajnokság első versenynapja Roseto degli Abruzzi városában, ahol a tengerparton zajlanak a küzdelmek. Kozák László (69kg) és Cservenka Róbert (75kg) győzelmekkel nyitottak, szlovén ellenfeleik nem tudták tartani a ritmusukat.

A magyar válogatottat hat női és kilenc férfi korosztályos versenyző képviseli az U22-es Európa-bajnokságon. A MÖSZ elnökségi tagja, Dr. Pálos Péter a csapat vezetője, de természetesen a válogatottal tartott Tóth Zsuzsanna főtitkár is. Bertók Róbert szövetségi kapitány mellett a szakmai munkát Alvics Gyula, Régi Dániel, Ancsin Katalin és Seres Attila edzők, valamint Makocsai Sándor fizioterapeuta látják el.

Kozák Laci a szlovén Aljaz Sircelj ellen nyitotta meg a küzdelmeket, és remek első menetet produkált. A Vasas-Süllős ökölvívója körbetáncolta a szlovént jó néhány alkalommal, és minden lehetséges szögből eltalálta rutintalan ellenfelét. A harmadik menetben már nem volt kérdés, ki a jobb, és egyhangú pontozással búcsúztatta szlovén riválisát, így a legjobb tizenhat között az orosz Ivan Sztyupin ellen léphet ringbe.

„Az első menetben az történt, amit én szerettem volna, könnyen távol tartottam a szlovén ellenfelem. Aztán a második menetben már több hibát is vétettem, nem támadtam vissza, amikor lefordultam, sokszor ott maradtam ütőtávban, így ez szorosabb periódus volt, mint az első. A harmadik menetre újra összeszedtem magam, jobban távol tartottam, és kívülről megoldottam. Összességében jobban elfáradtam, mint vártam, de első mérkőzésnek ez pont jó volt. A következő meccsemen ügyesebben kell bunyóznom,” elemezte önmagát Kozák Laci a győzelmét követően.

Dzsalal Gurbanov a kielcei ifjúsági világbajnokságon legyőzött egy magyart, a pécsi Samu Ferencet, így Bundovics Pistinek volt oka a visszavágásra. Az azeri úgy tűnt, mintha más súlycsoport lenne, magasságban alaposan felülmúlta Pistit. Gurbanov sajnos második idei magyar ellenfelét is búcsúztatta, a kispesti Bundovics István hiába küzdött nagyot a nyitónapon ellene.

A magyar csapat harmadik ringbe lépő magyarja Cservenka Róbert volt, a 2019-es Bocskai emlékverseny győztese. Akárcsak Kozáknak, neki is szlovén rivális jutott elsőre, Tomi Lorencsics, és ahogy vártuk, a középsúlyú (75kg) ökölvívónk dinamikusabb bokszot mutatott be, jutalma pedig egy egyértelmű győzelem lett. Cservenka a legjobb nyolc közé jutásért az azeri Mirsarif Kazimzade ellen küzdhet meg.

„Az edzést, majd az összetartást követően kielemeztük az ellenfeleket az edző kollégákkal. Három magyar lépett ringbe, elsőként Kozák Laci, akivel alapvetően elégedett vagyok. Most a szokott könnyedségét nem hozta, de nagyot harcolt. bízom benne, hogy ezt a harcosságot játékosabban tudja hozni a következő mérkőzésén.

Az esti programban lépett ringbe Bundovics Pisti az ismerős azeri Gurbanov ellen, akivel szemben nehéz összecsapásra számítottunk. Kellemetlen stílusú ellenfél, és a vereség ellenére elégedett vagyok Bundovics harcosságával, és küzdeni akarásával. Nem nagyon értettem a bíró intését az első menetben, és a második sokkal szorosabb volt annál, mint, ahogy a pontozók látták.

Cservenka Robi volt az utolsó ringbe lépő magyar, szintén szlovén ellenféllel szemben. Számítottunk rá, hogy ezt az összecsapást behúzza, amelyet Robi meg is tett. Vele is elégedett vagyok összességében. A második versenynapon négy női, és négy férfi versenyzőnk lesz érdekelt a programban.

Bízom benne, hogy jól szerepelünk a második napon is, és ki kell emelnem a csapatmorált is. A legjobb szurkolást a mi csapatunk nyújtotta az első napon, és mindenki nagyon elszánt,” elemezte az első versenynap eseményeit Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Közelgő események