hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A korosztályos junior csapatunk sok megmérettetéssel készült fel a közelgő Junior Európa-bajnokságra

Az olaszországi U22-es Európa-bajnokságot követően a juniorok nagy megmérettetése következik Tbilisziben július elseje és tizenkettedike között. A junior Európa-bajnokságon 30 nemzet több mint 300 ökölvívója szerepel maja grúz fővárosban az elkövetkező napokban.

A magyar fiú válogatott eredményesen szerepelt idén a Bornemissza emlékversenyen Egerben, majd Németországban a Ruhr Games-en is letette a névjegyét több ökölvívónk. A junior fiú csapat két edzője, Füzesy Zoltán és Törteli Ferenc elemezte a felkészülés részleteit, és a várakozásaikat.

„A válogatott kiválasztása a Bornemissza emlékversennyel kezdődött, majd az Utánpótlás Kupával tisztult a kép a lehetséges keretet végső összetételéről. Azután 2021. június 24-től Tatán készült a szűk keret, még egy-két kérdőjeles súlycsoportokkal.

Másfél héttel a verseny előtt már sok mindent nem tudtunk csinálni, A fizikai és kondicionális képességek szinten tartása, illetve az alapvető technikai, taktikai tudás élesítése és rögzítése különböző kesztyűs és kesztyű nélküli gyakorlatokkal. A páros gyakorlatok után az irányított feladatos kesztyűzés volt a mérkőzés helyzetek modellezésére, majd szlovák és cseh ellenfelekkel volt edző küzdelem.

Azután két, egy női es egy fiú ki-ki mérkőzés volt soron az EB-re való kijutásért. Nagyon nehéz volt megítélni, hogy ki volt a jobb végül nehezen, de meglett a két utolsó utazó is. A fiúknál Kozák Kevin, Kiss Sándor, Frank Dániel, Oláh Levente, Jámbor Árpád, Gémes Levente, és Nileborg Krisztián esélyesek éremre,” nyilatkozta Füzesy Zoltán a felkészülésről.

„Igen sok versennyel tudtunk készülni az idei junior Európa-bajnokságra. Kezdtük szlovák-magyar edzőmérkőzésekkel, majd következett a 13 országot felvonultató Bornemissza emlékverseny. Ezt követően Németországban a Ruhr Games-en szerepeltünk, ahol eredménytől függetlenül mindenki 2-3 mérkőzést tudott vívni.

Zárásként rendeztük az Utánpótlás Magyar Kupát, így igen sok mérkőzéssel, köztük nemzetköziekkel tudunk Grúziába utazni. Az utolsó hetet Tatán töltöttük, remekül sikerült a felkészülés, és érmeket szeretnénk hozni. Természetesen van titkos esélyesünk, de nem szeretnék jóslatokba bonyolódni,” tette hozzá a junior csapat másik edzője, Törteli Ferenc.

Két évvel ezelőtt Tbiliszi különösen kedves volt a serdülő női csapat számára, az Európa-bajnokságon lányaink egy arany-, és négy bronzéremmel járultak hozzá a sikerekhez. Mindannyian ott lesznek ezúttal is, immáron junior versenyzőként Tbilisziben, közte a serdülő Európa-bajnok Dévényi Izabel is.

„Júniusban már leteszteltük a junior csapatot Németországban, ott mindenki két nemzetközi összecsapáson tudta megmutatni magát, majd élesíteni a formát az Utánpótlás Magyar Kupára. A junior lányaink Tatán végzik a felkészülés utolsó fázisát, ahol a cseh válogatottal együtt végezzük a kesztyűs edzéseket. A lányok jó formában vannak, nagyon várják a grúziai korosztályos Európa-bajnokság rajtját, amely az első versenynappal július 3-án indul,” foglalta össze a női csapat felkészülését Finesz Ernő, aki az elmúlt időszakot a tehetségeinkkel töltötte.  

Közelgő események