hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az elsőéves Frank Dániel olasz ellenfelét legyőzve a legjobb tizenhat közé jutott a junior Európa-bajnokságon

Tbilisziben a junior Európa-bajnokságon a korosztályban elsőéves Frank Dániel olasz ellenfelét magabiztosan győzte, és a legjobb tizenhat közé jutott. A két évvel korábban Tbilisziben junior Eb-aranyérmes Dévényi Izabel orosz ökölvívóval szemben maradt alul, és búcsúzott a további küzdelmektől.

A junior Európa-bajnokságon 29 nemzet képviseletében 335 ökölvívó szerepel, 111 leány és 224 fiú. A magyar leány és fiú válogatott eredményesen szerepelt idén a Bornemissza emlékversenyen Egerben, majd Németországban a Ruhr Games-en is növelték a nemzetközi tapasztalataikat.

A KSI 15 éves tehetsége, Frank Dániel szép meglepetéseket okozott ebben az esztendőben, és remek eredményekkel várhatta a junior Európa-bajnokság rajtját a grúz fővárosban. Első ellenfele egy szicíliai olasz volt, az 55 meccses Stefano Guglielmino, aki már az első menetben sem találta az ütőtávot az egy évvel fiatalabb magyarral szemben. Frank Dani a második menetben még jobb teljesítményt nyújtott, a harmadikban pedig már kifejezetten élvezte a bokszot az olasz ellen.

„2019 óta vágytam arra, hogy egy Európa-bajnokságon indulhassak, mivel akkor egy vállsérülés akadályozott meg a részvételben. A felkészülés remekül sikerült, éreztem, hogy a mai napon nem lehet semmilyen probléma. Sikerült azokat a dolgokat megcsinálni, amelyeket szerettem volna. A harmadik menet végére kicsit elfáradtam, de tudtam, hogy nyerni fogok,” kommentálta győzelmét Frank Dániel.

Serdülő Európa-bajnokunk, Dévényi Izabel két évvel ezelőtt Tbilisziben mindenkit legyőzött, és ismerős helyre tért vissza. A balatonlellei tehetségünk nem volt szerencsés a sorsolásnál, az oroszok junior bajnoka, Evita Averjanova ellen kellett kezdenie a legjobb tizenhat között. Az orosz ökölvívó többet ütött a mérkőzésen, így sajnos Izabel búcsúzni kényszerült ezen az Európa-bajnokságon.  

„Frank Dani betartotta a taktikai utasításokat, hozta a tőle megszokott virtuóz ökölvívást, és a sarokban is éreztük, győzelméhez nem férhet kétség. Nagyon örülünk neki, hogy egy ilyen sima győzelemmel megadtuk a kellő alaphangot ennek a junior Európa-bajnokságnak,” értékelte Frank Dániel teljesítményét Törteli Ferenc.  

Közelgő események