hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Deák Fanni és Jámbor Árpád is győzelemmel kezdett a junior Európa-bajnokságon

Tbilisziben a junior Európa-bajnokság második versenynapján három magyar ökölvívó volt érdekelt, és csapatunk pozitív egyenleggel zárta a vasárnapot. Jámbor Árpádnak sikerült megfordítania a mérkőzést román ellenfelével szemben, majd ezt követően a serdülő Eb-bronzérmes Deák Fanni elsöpörte fehérorosz riválisát.

A junior Európa-bajnokságon 29 nemzet képviseletében 335 ökölvívó szerepel, 111 leány és 224 fiú. A magyar csapat 15 fővel szerepel az Európa-bajnokságon, és két versenynapot követően három győzelemmel állnak juniorjaink.

Kozák Kevin lépett elsőként ringbe a második versenynapon, és nagy lendülettel harcosan kezdett a fehérorosz Vitasz Harcujev ellen. Az elsőéves junior versenyző diktálta a tempót, amelyet ellenfele is átvett gyorsan, és 77 korábbi meccsének minden rutinját kihasználva többször megelőzte Kevint. Harcujev a második és a harmadik menetben jobban jött ki a párharcokból, de Kozák Kevin hatalmas lelkesedése mindenképpen elismerésre méltó, és ő szerepelhet majd a 2022-es junior Európa-bajnokságon is.

Jámbor Árpádnak egy kemény román ellenfél jutott elsőre, Alexandru Herteg Írországban ismerte meg a sportágat, ott nyert serdülő bajnoki címet, de visszatért a gyökereihez. Herteg kezdte az összecsapásukat pontosabban, Árpinak azonban a ringsarok remek tanácsokat adott, és nemcsak képes volt felvenni a ritmust, de a második menetben már irányította is azt. Jámbor a harmadik menetben már tudása legjavát nyújtotta, és szép győzelemmel kezdte meg az Eb-szereplését.

Deák Fanni két évvel ezelőtt már begyűjtött egy serdülő Eb-bronzérmet Tbilisziben, és egy lépéssel közelebb került a hőn áhított medáliához. Remekül kezdte az összecsapást a fehérorosz riválisa ellen, és érződött, az első menetben mindent ő irányít. Alekszandra Szergejeva nem tudott mit kezdeni Fanni energikus támadásaival, a szegedi tehetség felőrölte ellenfelét a mai napon, így a legjobb nyolc között folytathatja.

„Az első menetben nem éreztem a távolságot, a szünetben az edzőktől megkaptam az információt, hogy ez a felvonás 3-2-re elment, és többet kell tennem a győzelemért. A második és a harmadik menetben megéreztem az ütőtávot, sokkal többet támadtam, ennek az eredménye pedig győzelem lett,” kommentálta sikerét Jámbor Árpád.

 „Az Árpi 70-80%-ban betartotta a taktikai utasításokat, amit megbeszéltünk vele, és a változtatást követően a második és a harmadik menetben már felül tudott kerekedni az ellenfelén. Kozák Kevin erősen kezdte a mérkőzést, az első percben szinte állva hagyta ellenfelét, de fehérorosz riválisa ettől nem rettent meg. Sajnos Kevin nem tudta végig tartani azt a tempót, amelyet az elején diktált. Nagyon fiatal versenyző, és még rengeteg ideje van megtanulni megfelelően beosztani az erejét,” nyilatkozta Törteli Ferenc.

Közelgő események