hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A kazah Szerik Temirzsanov ellen lép ringbe Gálos Roli az olimpia első napján

Minden verseny egyik legfontosabb első állomása a sorsolás, amelyre a tokiói olimpián két nappal a rajt előtt került sor. Gálos Roland édesapjával készült fel a tokiói olimpiára, és nagyon jó formában van a helyszíni jelentések szerint is. Minden tudására szükség is lesz az első körben július 24-én, a kazah Szerik Temirzsanov ellen lép ringbe.

Gálos Rolinak lehetett volna könnyebb, és nehezebb ellenfele is elsőre, de természetesen egy olimpián meglepetések nélkül nem lehet sikert elérni. Roli a tizenhat közé jutásért meccselhet a fiatalabb, 23 éves kazah ellen, aki 2016-ban ifjúsági Ázsia-bajnoki címmel vétette magát észre.

Temirzsanov a Bocskai emlékversenyen 2019-ben szerepelt, megnyerte a súlycsoportját, és a torna legjobb ökölvívójának választották. 2020 elején került be az elsőszámú kazah nemzeti csapatba, de idén többször súlygondokkal küszködött, és a májusi Ázsia-bajnokságon is váratlan vereséget szenvedett. Rolinak remek technikai képességei vannak, és érett, okos boksszal győzhet szombaton. Addig is mindenki szurkoljon neki.

„Nagyon bízom Roliban, a tudása legjavát fogja nyújtani az olimpia első napján, nincsenek kétségeim. Tudom, hogy mindent meg fog tenni a győzelemért, a sikeres rajtért. Lehetett volna jobb is a sorsolása természetesen, de nincs ellenvetés, győzni kell a kazah ellen. Az edzéseink a szabadban folynak, már csak könnyedén, felszabadultan, és hangolódunk a kezdésre,” nyilatkozta Gálos Tamás a sorsolást követően.

Közelgő események