hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Niki döntős a Szilézia Openen

A Szilézia Open női nemzetközi verseny harmadik napján megszületett a junior Európa-bajnokságon bronzérmes Kovács Nikolett folytatta menetelését, és döntőbe jutott. Szűcs Szabina erősen véleményes vereséget szenvedett lengyel ellenfelétől, erőben és lendületben előrelépett a korábbiakhoz képest.

Hagyományosan Gliwice városa a rendezője a nemzetközi eseménynek, amelyen a házigazda lengyelek legjobbjai mellett az oroszok, a spanyolok, a németek, a svédek, a norvégok, a franciák, a horvátok, a csehek, a szlovákok, és a szerbek is szerepelnek. A magyar női csapat junior, ifjúsági, és felnőtt versenyzőkkel szerepel a lengyelországi nemzetközi tornán.  

Komjáthi Nóra erős lengyel ellenféllel találkozott első magyarként a harmadik versenynapon, Aleksandra Jankowiak negyeddöntős volt a junior Eb-n, valamint a tavalyi Szilézia Openen is ezüstöt gyűjtött be. A 16 éves magyar versenyző jól kezdett, de Jankowiak átvette az irányítást, és egyhangú pontozással jutott a döntőbe.

Legrutinosabb junior ökölvívónk Kovács Nikolett (70kg) már 2019-ben a serdülő Európa-bajnokságon és a júliusi junior Eb-n is érmes volt, és jól kezdett a Szilézia Openen is. A lengyel Oliwia Scislawska legyőzését követően egy újabb helyivel kellett megküzdenie, Aleksandra Cyrek már más minőséget képvisel, de Niki könnyedén oldotta meg. Nikiben nagy győzni akarás tombolt, és döntőbe jutott, ahol a Nórit legyőző Aleksandra Jankowiak lesz az ellenfele.

Szűcs Szabina sok erősítő edzéssel készült az elmúlt időszakban, és magabiztosan kezdett a lengyel Zaklina Kociolek ellen a felnőttek 57kg-os mezőnyében. Szabina irányított, többet talált, gyorsabb volt ellenfelénél, ennek ellenére a lengyel kezét emelték a magasba. A mérkőzést követően a helyiek is elnézést kértek az egyértelmű magyar győzelem elmaradása miatt.

„Komjáthi Nóri az első menetben próbált irányítani, de ellenfele rendre megelőzte támadásait. A taktikai utasításokat nem tartotta be, a második menetben számoltak rá, ettől kezdve csak sodródott a mérkőzéssel.

Kovács Niki ugyanazzal a tudatossággal hozta ezt a mérkőzést is, mint az előző napi meccset. Pontosan tudta, mit akar bokszolni a magasabb lengyel lány ellen, és végig is vitte. Ráerőltette az akaratát az ellenfélre, és három meneten keresztül irányította a küzdelmet. Szép, tiszta győzelem volt.

Szűcs Szabina végig több tiszta találatot vitt be, mint a sokat szabálytalankodó lengyel, akit többször is inteni kellett volna. Volt birkózás, fejelés minden menetben az ellenfél részéről. Szerettünk volna a korábban Vb-ezüstérmes lengyel Sandra Kruk ellen bokszolni a döntőben, ez most így nem jött össze,” értékelte a harmadik versenynapot Seres Attila.

Közelgő események