hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Mustafa Hajrulahovic Talijan Emlékverseny értékelése

.”Mustafa Hajrulahovic Talijan” Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny, Szarajevó 🥊🇭🇺🥊

👏🥊Bertók Róbert szövetségi kapitány az alábbi értékelést adta az emlékverseny pénteki napjáról:

“14:00 órás program

63,5 kg Kovács Richárd vs Robbie Mckechnie /SCOKovács Ricsi meggyőzően bokszolt, és sorra megelőzte ellenfelét. A tapasztalt és komoly eredményekkel rendelkező skót versenyző végig ment előre, de Ricsi jól hatástalanította, és az adok-kapokból is többnyire ő jött ki jól. Ricsi mind a három menetben hozta a stabil teljesítményét, és még az utolsó menet második felében is ő búcsúzott ütésekkel. Biztosak voltunk a győzelmében, de nagy meglepetésre a bírók megosztott pontozással, a skót versenyzőt látták jobbnak.

67 kg Kozák László vs Patrioit Behrami /KOSKozák Laci koszovói ellenfele végig rohamozott előre, amely rohamozások által Laci néha a kötelekhez szorult. Laci viszont nagyszerűen vívta ki ellenfelét, és a köteleknél is sokszor hatékonyak maradtak az ellentámadásai. Sajnálatos és szinte érthetetlen módon a fogvédője viszont rendre kiesett kozák szájából, amiért a bíró két figyelmeztetés után megintette, majd újabb intést követően le is léptette Kozákot. Rendkívül bosszantó vereség egy egyébként simának tűnő győzelmi esélyes mérkőzésen.

71 kg Oroyowve O. Isaac vs Pafios Rafail /CYP10. párként a négy közé jutásért lépett ringbe Ziki, aki hatalmasat harcolt ciprusi ellenfelével. Az első menetben többet talált a ciprusi versenyző, de Ziki végig nagy nyomást gyakorolt rá. A harmadik menetben egy hatalmas hajrával sikerült megfordítania a mérkőzést, és így egy értékes győzelmet gyűjtött be.

92 kg Baracsi Dániel vs Samson Lexson /WALBaracsi ellenfele jó fél fejjel magasabb volt, és már az iskolázásnál is látszott, hogy csiszolt, és képzett ökölvívóról van szó. Dani végig tartotta magát a taktikai utasításokhoz, többször meg is fogta ellenfelét, de a wales-i versenyzőt is kemény fából faragták. Baracsi hatalmas csatában, nagy közönségmeccsen megérdemelten győzött wales-i ellenfele ellen, és bejutott a legjobb négy közé.18:00 órás programA délutáni programban összesen három magyar versenyző volt érdekelt, de Cservenka Róbertet könyöksérülés miatt nem engedtem mérkőzni délután.

60 kg Veres Roland vs Cherei James /ROUVeres Roland még újnak számít a felnőtt ökölvívó mezőnyben, hiszen korábban kick-boksz sportágat űzött. Román ellenfele a román ökölvívó stílust, azaz a verekedős bokszot tartotta előnyben, ami feküdt a vívó stílusú Veresnek. Roland mind a három netet stabilan hozta, bár az első menetben keveset használta, az egyébként hatékony hátsó, azaz bal kezét. Az első menet és a második menet szünetében is ütésszám növelésére kértem, amely utasítást nagyrészt sikerült is végrehajtania. Üde színfolt volt a vívó stílusa a mérkőzések között. A VB-n – amennyiben indulása mellett döntök – az 57 kg-os súlycsoportot célozzuk meg vele.

75 kg Mester Soma vs Van Peer Cas/ NEDSoma egy rendkívül technikás, és fiatal, de tapasztalt holland ökölvívóval találkozott a négy közé jutásért. Korábban (2018-ban) az EB érmes Van Peer Cas-t tartották a holland férfi mezőny legnagyobb tehetségének. A holland magabiztosan lépett ringbe, és remek ökölvívással elvitte az első mentet. Soma próbált eredményes lenni, de nem találta az ütőtávot. A szünetben megnyugtattam, és elmondtam, hogy kettő helyzet kialakítására törekedjen. Amennyiben kívül marad, abban az esetben ugrassza ki a hollandot és abba verjen bele, vagy – és erre törekedjen leginkább – menjen be belharcba, és ott szűk fejre felütésekkel és csonka horgokkal tűzdelt kombinációkkal támadja ellenfelét. Az elvesztett első menet ellenére Soma visszament, higgadtan, és gyakorlatilag szinte hibátlanul hajtotta végre a taktikai utasításokat. Nagy iramú, és rendkívül látványos bunyóval elhozta mind a kettő menetet. Jó volt látni a higgadtságát és az elszántságát. Nagyszerű teljesítménnyel megérdemelten jutott be a 4 közé.

Napi összefoglaló:

Vegyes érzelmekkel zártam a mai napot. Csalódott vagyok Ricsi meccsének az eredménye és Kozák Laci mérkőzésén történtek miatt is. Úgy érzem, hogy kettő nyert mérkőzéssel kezdhettük volna a napot. Szintén sajnálom Cservenka Robit, aki nyertes mérkőzése során szerzett könyöksérülést, és így nem engedhettem tovább mérkőzni. Másrészről a többi mérkőzés sikert hozott a csapatnak, hiszen mind a négy ringbe lépő versenyzőnk győztesen hagyta el a ringet. A délelőtti és a délutáni programok két utolsó meccsében érdekeltek voltunk, és mind a kettő esetben a nap mérkőzéseit vívtuk meg. Baracsi Dani és Mester Soma megmutatták a nemzetközi mezőnynek, hogy milyen a magyar szív. Őket emelném ki a legjobban, de a többiekkel is elégedett voltam. Ziki még barátkozik az új (71 kg) súlycsoportjával, de bízom benne, hogy feküdni fog neki. Az újonc Veres Roland pedig szép és látványos vívó stílussal győzte le ellenfelét. Véleményem szerint Kovács Ricsi is jól bokszolt, bár nem őt látták jobbnak a bírók. Holnap a mérlegelés után a csapat többi tagja edzésen és edzőkesztyűzésen vesz részt, délután pedig reményeim szerint menetelünk tovább a döntők felé.”

Közelgő események