hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina lett a női döntők legjobb versenyzője

Az egri serdülő, a junior, valamint a női felnőtt országos bajnokság utolsó, ötödik versenynapján tizenkét bajnokot avattak. A felnőtt nők döntőire került sor, amelyen a 18 esztendős ifi Eb-ezüstérmes Mezei Petra a nap mérkőzését nyerte meg. Nagy Tímea tizennegyedik alkalommal, míg a legjobb versenyző díját megnyerő Szűcs Szabina nyolcadik magyar bajnoki címét szerezte meg.

A 232 mérkőzést felvonultató serdülő, junior, és női országos bajnokságon összesen hatvanhat versenyző nyert magyar bajnoki címet. Összesen nyolcvan klub 294 versenyzője vett részt az idei serdülő, a junior, valamint a felnőtt női országos bajnokságon Egerben, és számos kiemelkedő csatának tapsolhattunk.

Az egri város-, illetve sportvezetés ezúttal is kiemelkedő munkát végzett, rövid időn belül újra nagy eseményt tudtak megszervezni az Eger Kupát követően. Eger város polgármestere, Mirkóczki Ádám Minczér Gábor alpolgármester, Kovács Géza sportigazgató, és az egri ökölvívó szakosztály-, valamint a régió vezetője, Dorkó Péter sokat dolgozott a verseny sikeres megrendezéséért.

A nap mérkőzése

A Hell Fight Club tehetsége, Mezei Petra tavaly még ezüstérmes volt az ifjúsági magyar bajnokságon, de idén hatalmas fejlődésen ment keresztül. A 18 esztendős versenyző az októberi ifjúsági Európa-bajnokságon komoly skalpokat begyűjtve egészen az ezüstéremig menetelt. A budvai versenyt követően sem kapott pihenési lehetőséget, és élete első felnőtt országos bajnokságán aranyérmet szerzett. Petra dolgát alaposan megnehezítette a csepeli Szeleczki Lilla, aki igyekezett ellenfele tempóját azonnal felvenni, és nagy adok-kapok alakult ki a ringben a 48kg-os döntőben. A két tinédzser összecsapása a nap legjobbjának bizonyult, és amelyet Mezei Petra nyert meg Egerben.

A nap összefoglalója

Dudek Beáta többszörös holland bajnokként 2020-ban visszatért a gyökereihez, és egy esztendővel ezelőtt első magyar bajnoki címét szerezte meg Győrött. A Vasas-Süllős kiválósága a kőbányai Sipos Hajnalka ellen nem számíthatott könnyű döntőre az 52kg-osok között. Ellenfele idén már nemzetközi eseményeken is szerepet kapott, de Dudek Bea nagyobb rutinja még érvényesült a döntőben.

Lakotár Hanna és Hámori Luca egyaránt 2001-ben született, mindketten hasonló pályát futottak be az elmúlt években, több nemzetközi eseményről is éremmel hazatérve. A magyar női boksz két nagy reménysége ezúttal is bizonyított, mindketten aranyéremmel térhettek haza Egerből. Hanna Varga Beáta ellen egyhangú pontozással győzött az 54kg-os döntőben, míg az idén U22-es Eb-bronzérmet szerző Luca a visszatérő Schmal Petra ellen rövid időt töltött a 63kg-os döntőben.

A vecsési Szűcs Szabina 2014 óta veretlen a magyar országos bajnokságokon, és nyolcadik magyar aranyérmét gyűjtötte be Egerben, ellenfele, Milák Zsanett a harmadik menetig bírta ellene az összecsapást, amely döntő fölénnyel zárult. A nap egyik nagyon várt mérkőzésén a bajnoki címvédő sárospataki Mezővári Kinga megosztott pontozással győzte le a KSI 19 éves tehetségét, Szabó Petrát, aki idén csatlakozott a felnőtt mezőnyhöz.

Budai Vivien már szerepelt Európa Játékokon a legjobb nyolc között, Európa-bajnokságon, és több nemzetközi tornán, de a magyar bajnokságokon eddig nem volt igazán szerencséje. Egerben pótolta mindezt, és a helyi ellenfél, Nyilas-Turán Apolka legyőzésével a váltósúly (66kg) magyar bajnoka lett első alkalommal. Halász Nóra szorosabb összecsapáson egy második aranyérmet szerzett a KSI-nek, a 70kg-os döntőben a visszatérő Nagy Biankát győzte le megosztott pontozással.

A balatonlellei Lakos Regina nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy évben, idén az U22-es Európa-bajnokságon is szerepet kapott. A fiatal versenyző a 18 éves soproni Varga Boglárka ellen egy rengeteg akcióval tarkított mérkőzésen nyerte meg a középsúly (75kg) aranyérmét. Az ifjúsági Vb-ötödik Hoffmann Réka is sokat fejlődött, Fekete Bernadett ellen bajnoki címet védett a +81kg-osok döntőjében.

A negyedik versenynap szakmai véleményei

„A felnőtt női országos bajnokságra csak pár hetük volt felkészülni a versenyzőknek az előrehozott dátum miatt. Volt, aki a műtétjét halasztotta el, többen pedig nem tudtak ezúttal elindulni, ennek fényében elégedett vagyok a bajnokságon látottakkal.

A legkisebbek között Mezei Petra nem eresztett le az ifi Eb-ezüstérmét követően, így felnőtt magyar bajnok lett. Dudek Bea nyerte az 52kg aranyérmét a sokat fejlődő Sipos Hajnalka ellen. Az 54kg-osok között Lakotár Hanna magabiztosan győzött Varga Beával szemben.

Szűcs Szabina zsinórban nyolcadszor lett magyar bajnok, miután a harmadik menetben döntő fölénnyel győzött Milák Zsanett ellen. Nagy csata folyt a 60kg-osok között, amelyen Mezővári Kinga megosztott pontozással győzött Szabó Petra ellen. Hámori Luca a döntőt sem bokszolta végig a balatonlellei Schmal Petra ellen, így kilencszeres magyar bajnok lett.

Budai Vivien az egri Nyilas-Turán Apolka ellen egyhangú pontozással szerezte meg első felnőtt magyar bajnoki címét a 66kg-os döntőben. Halász Nóra megosztott pontozással győzött a több év kihagyás után visszatérő Nagy Biankával szemben a 70kg-osok döntőjében.

Lakos Regina a még ifjúsági korú Varga Boglárkával csapott össze, és az eseménydús döntőt 4:1-es pontozással Lakos nyerte meg. A +81kg-osok között megismétlődött a tavalyi döntő, amelyet ismét Hoffmann Réka nyert meg Fekete Bernadett ellen, ezúttal a harmadik menetben döntő fölénnyel.

Sajnos ellenfél nélkül lett bajnok Nagy Tímea (81kg) és Kertész Alexandra (50kg) Egerben. Nagy Tímea ezzel már tizennégyszeres magyar bajnok. A verseny legjobb döntőjét Mezei Petra és Szeleczki Lilla vívták, míg a legjobb versenyzői különdíjat Szűcs Szabina érdemelte ki. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Dorkó Péternek a remek rendezésért,” foglalta össze a női döntőket Seres Attila.

Közelgő események