hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az örmény főváros, Jereván május végén rendezheti meg a felnőtt férfi Európa-bajnokságot

A felnőtt férfi Európa-bajnokság lesz a következő esztendő egyik legfontosabb eseménye, amelyre az örmény fővárosban, Jerevánban kerül sor 2022. május 21-e és 31-e között. A 2022-es versenynaptár egyre jobban tisztul, nagyon eseménydús esztendőre van kilátás, mindkét nemnek, és minden korosztálynak sok lehetősége lesz arra, hogy bizonyítsa tudását a nemzetközi mezőnyben.

A zágrábi U22-es Európa-bajnokság április 4-én véget a jelenlegi tervek szerint, míg a bolgár fővárosban, Szófiában április 10-e és 21-e között merül megrendezésre az ifjúsági Európa-bajnokság. Ezt a sort követi majd a felnőtt férfi Európa-bajnokság Jerevánban május végén, amelyen minden bizonnyal rekord mezőny várható majd. Örményországban 13 férfi súlycsoport képviselői küzdhetnek majd meg az 52 éremért.

Örményország az elmúlt években nem rendezett túl sok nemzetközi eseményt különböző politikai gondok miatt, de 2009-ben junior világbajnokságnak, míg 2012-ben ifjúsági Vb-nek adott otthont. Ez utóbbi eseményen a magyar válogatott az akkori politikai problémák miatt nem vehetett részt, így bokszolóink hosszabb szünet után indulhatnak Örményországban.

A legutóbbi alkalommal Minszk rendezhette meg az Európa-bajnokságot 2019 júniusában, amely az Európa Játékok keretében zajlott, tíz súlycsoport küzdelmei zajlottak. A magyar férfi csapat tagjai közül Hámori Ádám (91kg) jutott a legtovább, a legjobb nyolc között kapott ki horvát ellenfelétől. A magyar csapat két és fél évvel ezelőtt maximális létszámmal, tíz fővel vett részt a fehérorosz fővárosban.

Harcsa Zoltán révén a magyar válogatott egy bronzérmet szerzett 2017-ben a harkovi felnőtt férfi Európa-bajnokságon, amely az utolsó magyar medália volt ebben a korosztályban az Eb-ken. Utolsó Európa-bajnoki címünket Bacskai Balázs szerezte meg 2010-ben az orosz fővárosban, Moszkvában.

A magyar felnőtt válogatott a belgrádi világbajnokságon tíz fővel szerepelt, és Bernáth Attila, Kovács Richárd, valamint Kovács Pál a legjobb tizenhatig jutott. A közelgő országos bajnokság, majd februárban a Bocskai emlékverseny is fontos állomásai lesznek a 2022-es felnőtt férfi Eb-re vezető úton.

Közelgő események